Nutshell: új minivideó készítő alkalmazást mutatott be a Prezi

A Prezi ma mutatta be új, történetmesélő alkalmazását, a Nutshell-t, amivel pillanatok alatt minivideókat készít fényképekből. A Nutshell segítségével az élet pillanatait lehet kis történetekben elmesélni és egyszerűen megosztani iPhoneról vagy iPadről.

A Prezi ma mutatta be új, történetmesélő alkalmazását. A Nutshell segítségével pillanatok alaltt készíthető fényképekből és videókból rövid, a közösségi oldalakon megosztható videóüzeneteket.

A Nutshell ötlete onnan jött, hogy a Prezi fejlesztői észrevették, sokan arra használják a Prezi kicsinyíthető/nagyítható felületét, hogy különféle eseményeket osszanak meg vele. A Prezi-vel ugyanis egyszerű képeket videókat vagy éppen szöveget és grafikát beilleszteni egy végtelen “vászonra”, amiket aztán a mozgás egy kerek történetté köt össze. Ezek adták az ihletet a Nutshell fejlesztéséhez, amivel az élet apró pillanatait lehet kis történetekben elmesélni és egyszerűen megosztani iPhoneról vagy iPadről.

A Nutshell-ben három fényképet kell készíteni, amelyeket az alkalmazás rövid videóklippé alakít. Erre a klippre lehet rátenni a szöveget illetve az animációt, aminek a végén összeáll egy moziszerű kis történet. A videót akár e-mailben, akár sms-ben is megoszthatjuk illetve az feltölthető az Instagramra, Facebookra vagy a Twitterre. Az alkalmazás nevét az angol „in a nutshell” (dióhéjban) kifejezés ihlette.

„A Nutshell pontosan az, amit a neve is sugall: egy nagyszerű történet pillanatnyi térben összefogva. Ez az alkalmazás abban segít, hogy az emberek térbeli kontextussal bővítve oszthassák meg ötleteiket és vizuálisan kommunikáljanak, az élet pillanatairól a Prezihez hasonlóan hatásos és emlékezetes módon” – nyilatkozta Somlai-Fischer Ádám, a Prezi társalapítója és művészeti vezetője.

A világszerte használt prezentációs eszköz óta ez az első alkalom, hogy a Prezi új terméket dobott piacra. Árvai Péter, a Prezi társalapítója és vezérigazgatója szerint a Nutshell egy újabb eszköz célunk elérésében, hogy az emberek emlékzetesebb módon osszák meg ötleteiket.

Az Nutshell alkalmazás ingyenesen letölthető az App Store-ból, „Nutshell Camera” néven.


 
 
CC BY NC SA