Rengeteg új magyar ötlet mutatkozik be a SMART 2016 konferencián

Intelligens önvezető autók, kiterjesztett valóság alapú repülőgép átvizsgáló rendszer, hordozható személyi EKG – néhány azok közül az ígéretes startupok közül, melyek innovatív ötletekkel mutatkoznak be a SMART 2016 konferencián 2016. május 23-án.

Az idei SMART 2016 konferencia a minden évben megújuló tematikán túl, a nagyközönség előtt még kevésbé ismert, magyar innovatív vállalkozásoknak is bemutatkozási lehetőséget biztosít. Legyen szó szenzoros biztonsági újításról vagy ipari rendszereket forradalmasító ötletről vagy akár vakokat és gyengénlátókat segítő alkalmazásról, mind-mind ott lesznek a SMART 2016-on.

A SMART 2016-on mutatkozik be az AdasWorks, mely mesterséges intelligencia alapú vezetéstámogató rendszert fejleszt önvezető autókhoz, annak érdekében, hogy a jövő autózása biztonságosabbá, kényelmesebbé váljon. Az előadásban az önvezető autók jelenéről és jövőjéről, technológiai, jogi és etikai kihívásokról lesz szó, mely során bemutatásra kerülnek az AdasWorks-nél jelenleg folyó fejlesztések eredményei is.

A magyar fejlesztésű WIWE egy olyan kisméretű, hordozható vizsgálati eszközt fejlesztett ki, mellyel bárki könnyedén pontos EKG mérést végezhet. Az eszköz továbbá méri a véroxigén szintet és lépésszámlálót is tartalmaz. A cég előadásban a technológia mellett szó esik majd a cég egyesült államokbeli terveiről is, de a konferencián új, e-health, életmentő megoldásokat mutat be a Microsoft is.

A szintén az eseményen láthatja a közönség először az Aerin-X kiterjesztett valóság (Augmented Reality) technológián alapuló megoldással célozza forradalmasítani az utasszállító repülőgépek felszállást megelőző, kötelező külső átvizsgálását. Az előadás keretében bemutatásra kerül a technológia és az, hogy konkrétan milyen problémára nyújt választ.

Akitket az aktív kikapcsolódás érdekelközel, ebben sem lesz hiány: közel fél tucat, izgalmas szakmai workshopra is sor kerül majd május 23-án. Az internetes szolgáltatásokat fejlesztő Drukka Startup Stúdió csapata például egy egyórás esemény keretében "startup sprintet" rendeznek, melynek során a résztvevőkkel közösen kiválasztanak egy ötletet, lemodellezik, hogy az adott koncepció megoldására milyen lépéseken keresztül lehet startupot építeni.

A rendezvény emellett közel 100 külföldi és hazai előadó segítségével járja körbe az okostechnológia és a digitalizáció életünk minden területét átszövő hatásait. Szó lesz többek között az okosvárosokról, a digitális egészségiparról, az okos járművekről, az e-közigazgatásról, a kiberbiztonságról, illetve az internetes innovációról.


 
 
CC BY NC SA