Az Airbus innovációs programjában vehet részt az Aero Glass

Az légi navigációs alkalmazást fejlesztő Aero Glass bejutott az Airbus fél éves innovációs programjába, amely lehetőséget ad arra, hogy a legígéretesebb új fejlesztések az Airbus innovációs ökoszisztémájának segítségével minél előbb piacra kerüljenek.

Az Aero Glass olyan okosszemüvegekhez készült alkalmazás, amelynek segítségével a pilóta három dimenzióban látja kivetítve a repüléssel kapcsolatos kulcsfontosságú információkat. Az Aero Glass rendkívül látványos bemutató videójával néhány éve a nem kifejezetten repüléssel foglalkozó weboldalakat, blogokat is meghódította.

Az innovatív légi navigációs alkalmazás most csatlakozhat a világ piacvezető repülőgépgyártója, az Airbus innovációs programjához, az Airbus BizLab-hoz. A program lehetőséget ad arra, hogy a legígéretesebb új fejlesztések az Airbus innovációs ökoszisztémájának segítségével minél előbb piacra kerüljenek.

"Az Airbus BizLab óriási lehetőség a számunkra, hiszen az iparág egyik legjelentősebb szereplője ismeri el eddigi teljesítményünket. Úgy gondolom, jól kiegészítheti egymást az Airbus több évtized alatt felhalmozott tapasztalata és az Aero Glass startup szemlélete. Mindez együtt sikeressé teheti fejlesztésünket a kereskedelmi repülés területén is" – mondta el Maróy Ákos, az Aero Glass alapítója.

Az Airbus BizLab program lényege, hogy az ígéretes új fejlesztéseket minél előbb üzleti értékké formálja. A résztvevők hozzáférhetnek a repülőgépgyártó teljes innovációs ökoszisztémájához, illetve egy olyan vállalkozói közösséghez, amelyek korábban bekerültek a programba. Mindemellett az önállósodáshoz is konkrét stratégiai segítséget kapnak a programtól. 

A legígéretesebb kiválasztott cégek számára az Airbus biztosítja az erőforrásokat, amelyekre szükségük van, hogy termékük kereskedelmi forgalomba kerülhessen. A BizLab saját szakértői mentorai számos területen – technológia, pénzügy, marketing, jog – támogatják az innovációt hozó cégeket, segítenek számukra a prototípusok kifejlesztésében, illetve abban, hogy könnyebben elérjék a piaci szereplőket. Emellett egy úgynevezett demo day keretében a cégeket segítik a piaci működéshez szükséges anyagi források megteremtésében is.


 
 
CC BY NC SA