Ausztriában terjeszkedik a Tickething, a belépőjegyek piactere

Egy évvel indulása után terjeszkedésbe kezdett a belépőjegyek adás-vételére piacteret kínáló Tickething. Első lépéseként Ausztriában indították el szolgáltatásukat. A cél a folyamatos bővülés, világszinten hatalmas piacot jelent a jegyek újraértékesítése.

A 2016 márciusában indult Tickething hazánkban elsőként hozott létre olyan online piacteret, amelyen bárki biztonságos keretek között értékesítheti feleslegessé vált koncert-, fesztivál-, színház-, vagy éppen sporteseményre szóló belépőjét. A szolgáltatás több mint tízezer regisztrált felhasználóval büszkélkedhet Magyarországon, amely a nyári fesztiválszezonban pedig várhatóan tovább fog nőni.

Bár hazánkban az online jegy újraértékesítés még gyerekcipőben jár, a világon egyre nagyobb lehetőséget jelent a másodlagos jegypiac. Iparági becslések szerint az Egyesült Királyságban például egy milliárd fontot, míg az Egyesült Államokban öt milliárd dollárt tesz ki az újraértékesített jegyek forgalma.

"Azért esett nyugati szomszédunkra a választás, mert számos világhírű zenekar és előadó lép fel Ausztriában. A piac mérete is nagyobb és a jegyárak is magasabbak, mint itthon, másrészt elterjedtebbek az elektronikus belépők is. Az is fontos szempont, hogy nincs olyan versenytárs az országban, amelyik számottevő piaci részesedést tudott volna szerezni" – emelte ki Töreky Bence, a Tickething alapítója.

Magyarországon a legtöbben a közösségi médián keresztül próbálják meg eladni a feleslegessé vált elektronikus belépőjegyeiket. Ez azonban rengeteg visszaélésre, csalásra ad lehetőséget. A Tickething ezzel szemben egy teljesen átlátható, biztonságos rendszer, hiszen az eladó előélete, és a teljes tranzakció nyomon követhető, a rendszeren keresztül, ellenőrzött módon megy végbe.

A Tickething tervei között hangsúlyos szerepet tölt be a nemzetközi terjeszkedés, amelynek első lépéseként május elején Ausztriában is elérhetővé vált szolgáltatásuk. A cég fejlődését a GB & Partners Tőkealap-kezelő segítette az általa kezelt Prosperitás Proseed Közös Magvető Kockázati Tőkealap befektetésén keresztül.


 
 
CC BY NC SA