Bemutatkoztak a Design Terminal őszi mentorprogramjának csapatai

Kiválasztották a legjobb startupokat a Design Terminal őszi mentorprogramjára. A szervezet ezúttal olyan innovatív vállalkozások jelentkezését várta, akik céljai között az üzleti siker mellett valamilyen jól ismert társadalmi probléma megoldása is szerepel.

Harmadik alkalommal versenyeztek a Design Terminal mentorprogramjába való bejutásért csapatok, amelyeket közel 80 jelentkező közül választottak ki. Újdonság, hogy a 2014 óta futó mentorprogram immár teljes egészében nemzetközivé vált. A legújabb szemeszterre tizenkét országból, többek között Angliából, Indiából, Spanyolországból és Svédországból is jelentkeztek csapatok.

Hét startup jutott be a szeptember 25-én induló programba, ahol három hónapos intenzív, térítésmentes vállalkozásfejlesztő programon vesznek részt. A program alatt olyan mentorok segítik a csapatokat, mint Hodicska Gergely, az IBM Budapest Lab fejlesztési vezetője, Várdy Zoltán médiaszakember és Alexander Bibighaus, a Cloudera vezető mérnöke.

  1. Aeriu (Magyarország)
    Az Aeriu csapata logisztikai folyamatokat automatizál drónok segítségével, ezzel gyorsítja a munkafázisokat és csökkenti a balesetek kockázatát.
  2. GetSkilled (Magyarország)
    A GetSkilled segítségével könnyebben találhatjuk meg a számunkra legmegfelelőbb továbbképzési lehetőségeket. A digitális platform személyre szabott coachként támogatja, hogy a felhasználó kihozza magából a szakmai maximumot.
  3. Innsaei Vision (Olasz/francia csapat)
    Az Innsaei Vision a meditációt újítja meg a virtuális valóság/kiterjesztett valóság technikájára épülő szórakoztató játékaival.
  4. Lettuce Grow (Portugália)
    A Lettuce Grow célja, hogy a boltokban már nem árusítható zöldségeket és gyümölcsöket hasznosítva csökkentse a kidobott élelmiszerek mennyiségét.
  5. Plenuum (Magyarország)
    A Plenuum a fiatalabb generációk igényeire szabottan nyújt azonnali és folyamatos munkavállalói visszajelzési lehetőséget.
  6. Supp.li (Magyarország)
    A Supp.li egy egyszerű online platform segítségével megkönnyíti az élelmiszergyártók és vásárlók közötti kommunikációt, hatékonyabbá teszi az értékláncot, így élénkítve az áruforgalmat.
  7. Zyntern (Magyarország)
    A Zyntern.com az Y és a Z generáció számára kínál új generációs álláshirdetési platformot, melynek segítségével egyszerűbben elérhetőek a célcsoport igényeinek megfelelő hirdetések.

A mentorprogramban a cégek üzleti modelljét, szervezeti működését, jogi hátterét és kommunikációját is fejlesztik. A szemeszter végeztével a csapatok készen állnak majd a nemzetközi piacralépésre és első befektetőjük fogadására.


 
 
CC BY NC SA