Kihirdették a Közép-Európai Startup Verseny hazai díjazottjait

A Közép-Európai Startup Verseny hazai fordulóján 12 kategóriában hirdettek győztest. Háromban a Turbine diadalmaskodott, többek között az év startupja címet is elvitte. A Turbine a rákkutatást szeretné modernizálni mesterséges intelligencia segítségével.

Több mint kétszáz hazai startup próbált szerencsét az idei Közép-Európai Startup Versenyen, mely Európa egyik legnagyobb rangú eseménye e kategóriában. A tét nem volt kevés, hiszen a nemzet legjobbjai képviselhetik Magyarországot a nemzetközi porondon és szállhatnak szembe Közép-Európa legjobbjaival.

A Közép-Európai Startup Verseny 2017-es magyarországi nyertesei kategóriánként:

Az idei év legnagyobb sikerét a Turbine.AI könyvelheti el, hiszen három kategóriában is őket választotta győztesnek a szakmai zsűri. A Turbine csapata a rákgyógyításban kíván óriási lépést tenni. A vállalkozás sejtműködést szimulál azt vizsgálva, hogy gyógyszerjelölt hatóanyagok hogyan változtatják meg a rákos sejtek viselkedését, meg tudják-e akadályozni például, hogy azok osztódjanak. Az általuk kifejlesztett módszerrel meg lehet mondani a gyógyszercégek kutatóinak, mely lehetséges hatóanyagokkal érdemes egyáltalán további kísérleteket elvégezni.

FinTech kategóriában a Blueopes nyert, amely befektetési portfóliókat automatizál vagyonkezelőknek, melynek fő fókuszában a társadalom- és környezettudatos befektetések állnak. A legjobb inkubátor és akcelerátor programnak a CEU InnovationsLab-ot választották, míg a legjobb közösségi iroda az Impact Hub Budapest lett. Az Iot kategóriában nyert a SmartBrick, a korai startupok között az EVA Vision, a legjobb smartcity megoldás pedig Budapest első e-carsharing szolgáltatása, a GreengGo lett. A legjobb társadalmi, közösségi hatást elérő startup címet a Now Technologies viselheti, akik több millió nyaktól lefelé bénult ember életét könnyítik meg a fejmozgással irányítható kerekesszékeikkel.

Az év alapítójának Jentetics Kingát választotta a zsűri, aki PublishDrive termékével olyan platformot teremtett meg, mely e-könyv kiadásban és publikálásban könnyíti meg a szerzők és a kiadók munkáját és folyamatait. Az év befektetője a Baconsult Kft. lett.


 
 
CC BY NC SA