Közel 18 milliárd forintnyi befektetés vár a hazai startupokra

Hét hazai inkubátor akcelerációs programjaiban közel 18 milliárd forint befektetési kapacitás áll rendelkezésre. A legtöbben olyan korai fázisú vállalkozásokat keresnek, amelyek kiforrott ötlettel és magas üzleti potenciállal rendelkeznek.

Hét hazai és egy nemzetközi inkubátor vezetője mutatkozott be a Progress Bar rendezvényen, hogy megtalálják azokat a startupokat, amelyek leginkább illeszkednek befektetési portfóliójukba: az OXO Labs, a Design Terminal, a Baconsult, az MKB Fintech Lab, az Intellitext, a Smartware.tech és a Startup Campus Berlin. Többségük a GINOP 2.1.5 és az ÖKO_16 pályázatok nyerteseiként összesen 17 milliárd 980 millió forintnyi összköltséggel valósítanak meg projekteket a következő 3-4 évben a hazai startupok új generációjának képviselőivel.

Az OXO Labs innovatív, korai fázisú technológiai vállalkozások jelentkezését várja. A kiválasztás folyamán az ötlet kiforrottsága, a benne rejlő üzleti potenciál, illetve a csapat összetétele mind meghatározó tényezők.

Az inkubációs ökoszisztémaként működő Design Terminál olyan korai fázisú startupoknak biztosít mentorprogramot, amelyek jelentős pozitív hatással lehetnek a társadalom életére és jellemzően az egészség, a sport, a tanulás, a munkavállalás vagy a mobilitás és városfejlesztés területén tevékenykednek.

Szintén erős kapcsolati hálót, személyes tapasztalatokat, tudást és ötleteket kaphatnak azok a startupok, akik a Baconsult támogatását élvezik majd. Az angyalbefektető csapat olyan, a digitális oktatás, a HR-technológia, az autóipar vagy az e-kereskedelem területén működő startupokat vár, amelyeknek már van működő termékük vagy szolgáltatásuk.

Összesen 600 millió forintot fektet be és várhatóan 12 startupot mentorál a Smartware.tech, amely az IoT területén működő, nemzetközi piacralépési potenciállal rendelkező startupokat keres.

Nemzetközi piacokon is sikerre esélyes projektek iránt érdeklődik a januárban induló, egyelőre még az előkészítés fázisában lévő Intellitext akcelerátor. A vállalat bármilyen fázisban és érettségi szinten lévő, elsősorban – de nem kizárólagosan – hardware területen működő startupokba invesztál.

A közép-kelet-európai régió legjobb fintech startupjai számára kínál piacra jutást és befektetést az MKB Fintech Lab. Az MKB Bank által alapított innovációs labor és startup akcelerátor pénzügyi-technológiai, korai fázisú startupokat keres. Olyanokat, amelyek rátermett csapattal, letisztult üzleti modellel és fejlesztés alatt álló termékkel rendelkeznek.

A Startup Campus Berlin programnak célja a berlini akcelerátor és kockázati tőke táraságokkal közös üzletfejlesztés. A program során a kiválasztott résztvevők neves nemzetközi akcelerátorok mentoraival és befektetési alapok szakembereivel konzultálhatnak egy háromnapos "validation tour" során.

A Progress Bar rendezvénysorozatot minden hónap utolsó csütörtökén közösen szervezi a Drukka Startup Studio és a Baconsult.


 
 
CC BY NC SA