Elindult a jelentkezés a Block Knights blokklánc versenyre

Hivatalosan is elindult a jelentkezés az első magyar blokklánc versenyre, a Block Knights Contest 2018-ra. A szervezok a teljes Kárpát-medencéből várják a jelentkezo projekteket március 18-ig. A döntőre 2018. május 23-án kerül sor Budapesten, az Akvárium Klubban.

A Blockchaineum és a Corvinus Fintech Center főszervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével indult el Magyarország első blokklánc technológiára épülő megoldásokat felvonultató versenye, a Block Knights Contest 2018.

A verseny célja, hogy megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak, egyúttal a benevezett csapatok összemérjék tudásukat. A nevezés ingyenes, ötletgazdák, startupok, egyetemisták és kezdő, fiatal vállalkozók jelentkezését várják a bajvívásra a szervezők.

"Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. A most meghirdetett blockchain verseny is ezt az innovatív törekvést igyekszik támogatni." – mondta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.

A digitális lovagok két kategóriában – ötletszintű, illetve már működő – mérhetik össze tudásukat. A blokklánc technológia alkalmazására épülő megoldásokat egy háromtagú szakértő zsűri értékeli, elsősorban üzleti megalapozottság, valamint kidolgozottság szempontrendszere alapján. A Block Knights Contest 2018 fődíja egy egymillió forint összértékű blockchain csomag, mely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.

A legjobb kilenc projekt automatikus résztvevője lesz az elődöntőnek, amelyre 2018. március 31-én kerül sor Budapesten, a Teslában. A díjazott projektek bemutatkozhatnak a Blockchaineum 2.0 konferencián a budapesti Akvárium Klubban 2018. május 23-án, ami egyúttal a verseny döntőjének helyszíne is lesz. Jelentkezni március 18-ig lehet a Block Knights weboldalán.


 
 
CC BY NC SA