METU Garage: startupokat toboroz a Budapesti Metropolitan Egyetem

Startup programot indít Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye. A Budapesti Metropolitan Egyetem a képzési kínálatának megfelelően az üzlet, a kommunikáció, a turizmus és a művészet területéről várja a startupok jelentkezését.

METU Garage néven indít startup-programot Magyarország legnagyobb magánkézben lévő felsőoktatási intézménye, a Budapesti Metropolitan Egyetem. A Drukka Startup Stúdió szakmai koordinációjával megvalósuló programba olyan startupok jelentkezését várják, melyek multimédiával, IT/telekommunikációs kezdeményezésekkel, kreatív iparral, turizmus-vendéglátással kapcsolatos projektekkel, kommunikációval, HR-rel vagy HR tech-kel, belsőépítészettel, design-nal vagy formatervezéssel foglalkoznak. Jelentkezni szeptember 1-jéig lehet a METU Garage honlapján.

A METU Garage-ba jelentkező startupok ötleteit az egyetem neves oktatói és elismert szakemberek bírálják el. A szakmai zsűri az innovatív vállalkozásokat egyenként maximum 60 millió forint értékű tőkebefektetéssel támogatja, valamint a Drukka Startup Academy közreműködésével folyamatos szakmai mentorálással és négy hónapos akcelerációs szolgáltatást díjazza. A programba bekerülő jelentkezők emellett a METU akkreditált képzésén is részt vesznek, amelynek a végén Egyetemi Mesterkurzus Oklevelet és Mini MBA Diplomát szerezhetnek.

"Az innovatív, nagy növekedési potenciálú startupok támogatása és felkarolása nem újkeletű a METU életében, hiszen a Metropolitan Kreatív és StartUp Programoknak köszönhetően eddig is számos, ma már sikeres hallgatónk indíthatta el vállalkozását az egyetemi évek alatt. Tavaly év végén egyedüli egyetemi partnerként csatlakoztunk egy, a közép-európai startupok fejlődését támogató hálózathoz, most pedig saját inkubációs pályázatot hirdetünk. Bízom benne, hogy saját hallgatóinkon túl számos induló vagy növekedési fázisban lévő startup számára lesz vonzó ez a kivételes lehetőség" – mondta Csaba Zoltán, a Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója.

A Drukka Startup Stúdió szintén teljes körű támogatást ígér a szerencsés nyerteseknek: a tanácsadástól és a mentorálástól kezdve a jogi támogatáson és a PR-en keresztül a befektetői tárgyalásokig szinte minden területen segítik majd a legjobb ötletekkel pályázókat.


 
 
CC BY NC SA