Startup központ és közösségi iroda nyílik júliusban a Millenárison

A Millenáris Startup Campus július 1-től 250 munkaasztallal, 1500 fős rendezvényteremmel, 100 fős moziteremmel, 2 szemináriumteremmel, irodákkal és tárgyalókkal várja az innovatív startupokat, szabadúszókat, valamint a velük együttműködő nagyvállalatokat.

Számos világhírű vállalkozás indult el hazánkból, viszont mind a mai napig hiányzik a kritikus tömeg, mivel nem alakult ki egy olyan innovációs vállalkozói központ, mely fizikailag is egy helyre vonzaná a szereplőket. A Millenáris Startup Campus küldetése, hogy egy fedél alá vonzza a tehetségeket, startupokat és az innovációs ökoszisztéma összes szereplőjét.

Európa számos városában találhatóak a Millenáris Startup Campus-hoz hasonló innovációs központok, ahol az innováció, tanulás, alkotás, vállalkozásösztönzés egyszerre, koncentráltan van jelen. Az Millenáris Startup Campus nemzetközi léptékű innovációs versenyek és kiállítások lebonyolítására is alkalmas lesz, egyben lehetőséget és helyszínt nyújt a vidéken vállalkozó fiatalok fővárosi vagy nemzetközi terjeszkedésére.

Július 1-től fogadja első bérlőit a közösségi irodatér, majd ősszel vehető használatba a prototípus-fejlesztésre alkalmas alkotóműhely (ún. makerspace), valamint a bérlők professzionális megjelenését biztosító digitális videóstúdió. 2019-ben nyílik a nagyvállalati innovációs irodatér terület, ami tucatnyi, a technológia és az innováció iránt elkötelezett vállalat számára biztosítja annak lehetőségét, hogy bekapcsolódjanak Budapest legnagyobb innovációs közösségének munkájába.

A jelentős állami beruházással megvalósuló Millenáris Startup Campus októberig próbaüzemmódban működik, nyáron még bevezető áron várja a bérlőket, ősztől az árazása már piaci alapú lesz. A rendkívül erős szolgáltatási csomag, a közösség egyedülálló összetétele és a vonzó, budai helyszín – amivel a második kerület válik a hazai kreatívipar központjává – együtt várhatóan hosszú távon és nemzetközi szinten is vonzó ajánlat lesz.


 
 
CC BY NC SA