Megvan az idei Blastoff startup verseny 10 döntős vállalkozása

Június 1-én, a Brain Bar első napján szállhat ringbe a Blastoff startup verseny döntőjébe jutott 10 csapat. A fődíj idén is 150 000 eurós befektetési ajánlat a Power Angels kockázati tőketársaságtól, valamint részvétel a fél éves akcelerátor programban.

Ez a negyedik alkalom, hogy a Blastoff startup verseny lehetőséget biztosít induló vállalkozásoknak a bemutatkozásra. Idén közel száz startup nevezett, a magyar vállalkozások mellett a jelentkezők között voltak például román, cseh, ukrán és litván székhelyű projektek is.

Negyvenen kerültek a középdöntőbe, ahol a tíz legígéretesebbet az OXO Labs mentorai és a Power Angels angyalbefektetői választották ki. A tíz döntős vállalkozás a Brain Bar programján belül a verseny szabta keretek között kap esélyt arra, hogy meggyőzze a közönséget és a szakmai zsűrit az ötletükben rejlő lehetőségekről.

A döntőbe bekerült az ipari nagyvállalatok készletezési problémáit drónok segítségével megoldó Aeriu, a cukorbetegeket segítő DiabTrend, a sportolóknak optimális táplálkozási javaslatokat nyújtó Enduraid, a gyártási folyamatok termelékenységének növelését segítő Haris Engineering, a repülő hirdetési plakátokat feltaláló Impedance, a szülő nőkre veszélyes hasizom sérülést gyógyító program megalkotója, a Potzak, a robotok programozását támogató Robild, a ledolgozott munkabérhez hozzáférést nyújtó Salarify, a valós és virtuális teret szabadulószobában kombináló The Grid és a virtuális tanulást segítő interaktív oktatási applikáció, a VR Edu.

A nyertes 150 000 euró összegű befektetési ajánlatot kap a Power Angels befektetési társaságtól és részt vehet az OXO Labs által szervezett féléves akcelerátor programban. Ezen felül a versenyzők számos különdíjra pályázhatnak, mint például részvételi lehetőség a főtámogató EURid által szervezett .eu Web Awards díjátadóján, kommunikációs coaching támogatás, mentorálási alkalmak és nagyvállalati összekötések.


 
 
CC BY NC SA