ICO-val indult el az Inlock, a blokklánc alapú banki hitel platform

Nyilvános ICO-val indult el az Inlock, egy magyar alapítású blockchain megoldás, amely a bankok számára teszi lehetővé a kriptovaluta fedezetű hitelezést. A projekt korrábban már 2.5 millió dollárt vont be sikeresen egy meghívásos befektetési körben.

Aki már hallott a kriptovalutákról, az tisztában van extrém volatilitássukkal és az azt övező spekulációkkal. Gyengébb árfolyam mellett senki sem szeretne megválni meglévő kriptovalutáitól, ugyanis a legtöbb kriptohívő arra számít, hogy hosszú távon emelkedik az értékük. Előfordulhat azonban, hogy rövidtávú likviditási problémák kezelése érdekében szükségessé válik az eladásuk.

Az Inlock kriptovaluta-fedezetű FIAT (deviza) hitelekkel lehetőséget biztosít arra, hogy szabadon elkölthető pénzhez juthassunk kriptónk eladása nélkül. A kriptopénz eladása helyett, annak fedezetként való felhasználása lehetőséget ad arra, hogy akár hat hónappal kitolhassuk a végleges döntést. A 180 napig terjedő futamidejű hitelek igénybevételével a visszafizetéskor - a fedezet lekötéskori értékén - ismét birtokba vehetjük kriptopénzt, így realizálva az esetleges árfolyamnyereséget.

„Mivel a kriptovaluták költhetőségét nagyban megnehezíti az extrém árfolyamingadozás, így sokakban felmerült az igény, hogy hitelt vehessenek fel, ezzel megőrizve a jövőbeli profit potenciált. Az Inlock ezt a szakadékot hivatott áthidalni, a bankok és a kriptovaluta tulajdonosok között.” – tette hozzá Csabai Csaba.

Előttük már sokan próbálkoztak megoldani a kriptofedezet alapú hitelezés problémáját, de egyik szereplőnek sem sikerült átütő eredményt elérni, mivel teljesen félreértették a lényeget; ahelyett hogy szembe mennének a szabályozással, az Inlock a már felügyeleti engedéllyel rendelkező hitelezőkkel működik együtt, akik képesek biztosítani a hitelezéshez szükséges pénzügyi forrásokat is. A rendszerben a kedvező kamatokat pedig az garantálja, hogy a pénzintézetek versenyeznek a hitelt felvevőkért.

Szeptember 15-én indul az Inlock ICO (Initial Coin Offering), melynek során a vásárlók a platform alapját képző tokeneket (ILK) előre megvehetik. Jelenleg a főbb kriptovalutával és euróval is be lehet szállni az ígéretes projektbe.

Az Inlock idén januárban indult, amit eddig mintegy 2,5 millió dollárral támogatták a korai magánbefektetők, ezzel is bizalmat szavazva a projektnek. A magyar pénzügyi szolgáltató, a VirPay az Inlock első intézményi hitelező partnere, aki egyben számlavezető szolgáltatást is nyújt a platform ügyfeleinek.


 
 
CC BY NC SA