Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Hét Debrecen

November 19-23 között immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Startup Hét Debrecen. Minden nap különböző tematika keretében zajlik, a rendezvényen 18 előadás várja az érdeklődőket. További programokról a helyi ökoszisztéma szereplői gondoskodnak.

Az INPUT Program és a Startup Campus Incubator közös szervezésében, a helyi ökoszisztéma szereplőinek közreműködésével, 2018. november 19-23 között immár már negyedik alkalommal rendezik meg a Startup Hét Debrecent. A korábbi évekhez hasonlóan minden nap különböző tematika keretében zajlik, így biztosítva az aktualitások teljes áttekintését előadások és kerekasztal beszélgetések formájában. A tematikus napok végén networking biztosítja a kötetlen kapcsolatépítést. A minden nap 18.00 órakor kezdődő programoknak a megújult Kazánház Egyetemi Klub ad helyet, a részvétel ingyenes.

Hétfő az utánpótlás napja. A startupokat is leginkább érintő kihívás a munkaerőhiány. De melyek azok a vállalkozások, amelyek befektetnek a jövő nemzedékébe? Ők mutatkoznak be ezen a napon: az ovisok robotjai kigördülnek a National Instruments műhelyéből, ott lesz a Logischool is, ahol iskolásokat oktatnak programozásra, majd a Green Fox Academy-sek mesélik el, hogy hogyan lehet három hónap alatt bárkiből junior programozót faragni.

A második nap a "játszva tanulás", vagyis a gamification lehetőségeit mutatja be: a VR Port bemutatja, hogy a játékon túl mire használható még a virtual reality. Jön Kecskemétről az Eddie csapata, akik egészen Seattle-ig jutottak az AR technológiát használó oktató appjukkal, és jön Andrei Damsa is, aki bemutatja, hogy lehet a projektmenedzsmentet játékosítani.

Szerda a startupok napja, avagy kik azok, akikre büszkék lehetünk? Az Innonicról, az ország második legnagyobb startup stúdiójáról Rab Máté ad elő, úgy, ahogy még nem hallottad. A Debrecen-Miskolc tengelyről rögtön az USA piacra jutó, az építőipart forradalmasító BauApp is bemutatkozik, és helyzetjelentést ad magáról az egyik legrégebbi motoros, a BitNinja is.

A negyedik, angol nyelven zajló napon átlépjük az országhatárt: három köztünk élő külföldi előadó mesél arról, hogy hogyan látnak minket, magyar startup szereplőket. Az előadók: TedX University speakere, Ahmed Ehab , Jonh Graham, a Link Global Busieness Solution CEO-ja, valamint az NI IT vezetője Jon Knutzon.

Az utolsó napon a Hiventures nagykövete és inkubációs programja, a Tőkeportál startoló crowdfunding lehetősége, és a nagyhalakra lövő új befektetési alap, a Bonitás Capital Venture mutatkozik be.

A napközbeni kiegészítő programokról a Debrecenből nemzetközi sikertörténetet építő Innonic gondoskodik: november 21-én 16 órától kezdődik az Innonic Academy Business Talk Zajdó Csabával, november 22-én ugyancsak 16 órától pedig Innonic Academy Tech Talk Kovács Lajossal React vs. Vue témában a cég kassai úti irodájában. A Debreceni Egyetem hallgatói rendhagyó órákon ismerkedhetnek meg a helyi startupokkal.


 
 
CC BY NC SA