A szerbiai Taksiko nyerte Startup 2.0 versenyt Bilbao-ban

A balkáni régió tarolt: második lett a horvát Trambus, a harmadik helyezett pedig a török Nightbits. A versenyre 143 alkalmazás jelentkezett Európa országaiból.

Ötödik alkalommal rendezték meg a Nonick konferencia keretében a Startup 2.0 versenyt, amely kifejezetten a mobil alkalmazásokra fókuszál. A 2007-ben alapított non-profit rendezvény célja az európai mobil alkalmazások népszerűsítése.

A versenyre 143 mobil alkalmazás jelentkezett, amelyek közül egy Facebook alkalmazással választhatta ki minden érdeklődő a szerinte legjobb 5 alkalmazást. A szavazatok alapján a döntőbe jutott 20 jelentkező pályázatát egy tíztagú, kockázati befektetőkből álló zsűri értékelte. Az általuk választott 5 projektnek lehetősége volt vállalkozását személyesen is bemutatnia a Bilbao-ban megrendezett konferencián.

Az öt döntős alkalmazás a Mobitto, a Trambus, az EdukidsApp, a Taksiko és a Nightbits volt. A versenyt a Taksiko nyerte, amely alkalmazás helymeghatározást használva összeköti a potenciális utast a hozzá legközelebb állomásozó taxival, egy mobil alkalmazás segítségével. Az nyertes ötletgazda elmondása alapján céljuk nem a hazai, hanem az európai piac meghódítása, ami innovatív megoldásuk stabil üzleti elgondolását tekintve nem is tűnik irreálisnak.


 
 
CC BY NC SA