15 millió forintos befektetést kaphatnak a hazai greentech startup-ok

15 millió forintos befektetést kaphatnak a hazai greentech startup-ok

A Klímainnovációs Közösség először szervezi meg idén a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startup-ok jelentkezését várják, amelyek megoldást nyújtanak a műanyagok által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A Startup Plastic Surgery inkubációs program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. Az újonnan induló akcelerátor program a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál. A négy hónapos program alatt a résztvevők a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban is részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez.Tovább »

60 millió eurós programot indít az EIT Európa innovátorainak

60 millió eurós programot indít az EIT Európa innovátorainak

A koronavírus okozta válság leküzdésére irányuló, közös uniós erőfeszítések részeként az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) bejelentette az EIT válságkezelési kezdeményezésének elindítását, hogy ösztönözze az innovatív vállalkozásokat.

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) igazgatótanácsa úgy döntött, hogy 60 millió euró összegű kiegészítő finanszírozást különít el az innovátorok számára, hogy ösztönözze a magas hatásfokú megoldásokat, amelyek szembeszállnak ezzel a korábban soha nem tapasztalt társadalmi és gazdasági kihívással. Az EIT új kezdeményezése az EIT tudományos és innovációs társulásai által Európa-szerte végrehajtandó tevékenységek két fő csoportjából áll.Tovább »

Nemzetközi startup krízis felmérést végzett a Design Terminal

Nemzetközi startup krízis felmérést végzett a Design Terminal

Nemzetközi felmérést végzett a Design Terminal a startupok vírusválság okozta helyzetéről, amelyre 22 országból 240 válasz érkezett. Az adatok segítségével célzott, hatékony képzési tervet állítanak össze a mentor programjaikban résztvevő csapatok számára.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjon a nemzetközi startup világ vírusválság okozta helyzetéről, Startup Krízis kérdőívet indított a Design Terminal, amelyre 22 országból 240 válasz érkezett. Az adatok nagyban segítik a szervezőket abban, hogy célzott és a jelenleg leghatékonyabb képzési tervet állítsák össze a mentor programjaikban résztvevő csapatok számára.Tovább »

Két mentőprogrammal és egy új alappal nyújt segítséget a Hiventures

Két mentőprogrammal és egy új alappal nyújt segítséget a Hiventures

Két mentőprogramot és egy új alapot indított a Hiventures, amelyekkel segíteni kívánnak a bajba jutott cégeknek. A 30 milliárdos startup mentőprogram mellett 41 milliárd forint áll rendelkezésre KKV-k részére és egy 150 milliárdos krízis alap is elindul.

A járványhelyzet miatt bajba került, de jól prosperáló, nagy növekedési potenciállal rendelkező startupokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat segíti két mentőprogramjával és egy új alap felállításával a Hiventures alapkezelő.Tovább »

Túlélési Kisokos: videósorozattal jelentkezik a Design Terminal

Túlélési Kisokos: videósorozattal jelentkezik a Design Terminal

Túlélési Kisokos – Elsősegély startupok és kisvállalkozások számára címmel indít online videó sorozatot a Design Terminal április 28-án, ahol ismert cégvezetők segítik a magyar vállakozásokat. A sorozat célja a vállalkozások támogatása a válságban.

Élő, négyrészes videósorozattal jelentkezik a Design Terminal. A videósorozat célja, hogy támogassa a magyar vállalkozások túlélését, újrakezdésüket. Ehhez tudást, információt és ötleteket biztosít, hiteles és tapasztalt vállalkozók segítségével.Tovább »


 
 
CC BY NC SA