A hétvégén immár ötödik alkalommal indul a Startup Weekend Budapest

A hétvégén immár ötödik alkalommal indul a Startup Weekend Budapest

A hétvégén immár ötödök alkalommal kerül megrendezésre a Colabs által szervezett Budapest Startup Weekend. A hétvégi rendezvényen fiatalokból álló csapatoknak kell egy-egy elképzelést az ötlettől egészen termék vagy szolgáltatás prototípusáig megalkotniuk.

A Colabs Startup Center szervezésében ötödik alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű Startup Weekend sorozat budapesti eseménye, melynek keretében több mint 50 innovatív és ambíciózus fejlesztő, designer, marketinges és vállalkozó jön össze egy hétvégére, hogy egymással új csapatokat alakítva jussanak el egy-egy ötlettől a termék vagy szolgáltatás beindításáig mindössze 54 óra alatt.Tovább »

Colabs Angel Day: angyal befektetők várják a magyar cégeket

Colabs Angel Day: angyal befektetők várják a magyar cégeket

Hat tőkét kereső cég mutatkozott be csütörtökön befektetőknek a Budapesti Értéktőzsdén, a Colabs Startup Center által szervezett Colabs Angel Day keretében. A BÉT és a Colabs megállapodása értelmében ezentúl rendszeresen megrendezik az üzleti angyalok napját.

Új befektetői fórum-sorozat előzményének tekinthető, hogy a Colabs alapító csapata volt a szervezője annak a szakmai körökben elismerést kiváltó Elevator Pitch Competition (EPC) startup befektetési eseménysorozatnak, amely szintén a BÉT partnerségével zajlott még 2010-ben és 2011-ben. A két EPC eseményt követően az ott bemutatkozó 44 startup cég közül 8 vállalkozásba összesen közel 2 milliárd forint összegű kockázati- és angyal-tőke áramlott. Tovább »

Péntekig lehet jelentkezni a Colabs üzleti angyal befektetőknél

Péntekig lehet jelentkezni a Colabs üzleti angyal befektetőknél

Sikeres vállalkozók fektetnének korai fázisban lévő innovatív vállalkozásokba. A Colabs üzleti angyal befektetői 10 és 100 millió Ft közötti magvető tőkét igénylő ígéretes startupokat keresnek. Az első befektetési körre november 30-ig lehet jelentkezni.

Induló innovatív vállalkozások, korai fázisú cégek jelentkezését várják a Colabs körüli üzleti angyalok. A befektetők 10 és 100 millió Ft közötti magvető tőkét igénylő ígéretes startupokat keresnek. Az első befektetési körre november 30-ig lehet jelentkezni, amelyre kifejezett érdeklődéssel várnak cégeket következő területekről:Tovább »

Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

November 13-18-ig kerül megrendezésre idén a Colabs Startup School, ami tavalyi élmények alapján úgy gondoljuk ez egy tökéletes alkalom, hogy bárki betekintést kapjon a startupok izgalmas világába. A programok külön-külön is látogathatók és egy részük nyitott külsős érdeklődők számára is.

Az első napra már több mint 300-an jelentkeztek, hogy megnézzék együtt a Startup Kids című filmet a BME-n. Kedden és szerdán a diákok ellátogathatnak a legjobb hazai startupok főhadiszállásaira (Prezi, Ustream, LogMeIn,...) végül a Startup Weekend során ismét sok izgalmas projektet indulhatnak el 54 óra alatt a Colabs-ben. Tovább »

Hamarosan indul a Colabs őszi seed programja

Hamarosan indul a Colabs őszi seed programja

Az induló startupok augusztus 21-ig jelentkezhetnek a Colabs őszi Seed Programjába, melynek keretében a legígéretesebb hazai projektek 2 és 6 millió forint közötti kezdő befektetést kapnak.

A őszi Colabs Seed Program 2012 szeptemberétől 2013 január végéig tart, melynek zárónapján a startupok egy befektetőkkel zsúfolt teremben mutatkoznak be a nyilvánosság előtt, ahol akár aznap megnyerhetik következő körös befektetőiket. Az előző Seed Programban részt vevő csapatok május 30-án mutatkoztak be a Colabs Demo Day-en és eddig összesen több mint 100 millió forint befektetést kaptak. Tovább »


 
 
CC BY NC SA