Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

A Startup Weekend Budapset-en legjobbnak bizonyult a Sopreso névre hallgató projekt, ezzel pedig bekerült a Global Startup Battle elődöntőjébe. Az 50 ezer dolláros nyeremény mellett a befektetők figyelmének felkeltéséért harcba szálló Sopreso oktatási környezetben, szakmai konferenciákon és belső meetingeken is hasznos lehet.

A Startup Weekend Budapest-en legjobbnak bizonyult Sopreso (Social Presentation Software) egy mobil alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy az előadó már a prezentáció közben adatokat kapjon arról, mi mennyire tetszik a hallgatóságnak. A Sopreso az iskolai és munkahelyi prezentációkban lehet nagy segítség - mind az előadónak, mind a hallgatóságnak -, mivel közelebb hozza a közönséget az előadóhoz. Tovább »

Global Startup Battle részeként 8 startup indult a Startup Weekend Budapest-en

Global Startup Battle részeként 8 startup indult a Startup Weekend Budapest-en

A Startup Weekend és a Kauffman Foundation szervezésében idén úra megrendezésre került a világméretű startup csata, a Global Startup Battle. Az nemzetközi rendezvényen 130 ország csapatai mérkőznek meg egymással.

Második alkalommal került megrendezésre a Global Startup Battle. A szervezők az eseményt idén a Global Entrepreneuriship Week idejére időzítették, az előző évhez képest pedig sikerült a megduplázniuk a résztvevő országok számát, 67-ről 130-ra. Erre az évre az a célt tűzték ki, hogy ezernél is több új ötletet indítsanak el a sikeres vállalkozássá válás irányába, egyetlen hét leforgása alatt.Tovább »

Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

November 13-18-ig kerül megrendezésre idén a Colabs Startup School, ami tavalyi élmények alapján úgy gondoljuk ez egy tökéletes alkalom, hogy bárki betekintést kapjon a startupok izgalmas világába. A programok külön-külön is látogathatók és egy részük nyitott külsős érdeklődők számára is.

Az első napra már több mint 300-an jelentkeztek, hogy megnézzék együtt a Startup Kids című filmet a BME-n. Kedden és szerdán a diákok ellátogathatnak a legjobb hazai startupok főhadiszállásaira (Prezi, Ustream, LogMeIn,...) végül a Startup Weekend során ismét sok izgalmas projektet indulhatnak el 54 óra alatt a Colabs-ben. Tovább »

A Startup Weekend Budapest nyertesei pedig…

A Startup Weekend Budapest nyertesei pedig…

A Startup Weekenden közel 60 fiatal it-szakember 12 ötletet dolgozott ki alig 54 óra leforgása alatt. Az esemény – amelynek célja, hogy ugródeszkára állítsa a jövendőbeli startup cégeket – fődíját egy, az ingatlanügynökök és potenciális vásárlók kapcsolatát segítő alkalmazás nyerte el.

Az AgentBird nevű applikáció jó üzleti modelljével, meggyőző prezentációjával, felhasználó-barátságával vívta ki az elismerést. Az AgentBird ötletgazdái lehetőséget kaptak a Colabs seed programját május 16-án záró befektetői napon való bemutatkozásra. Második lett a zInbox, harmadik helyezett pedig a CoDrinking. A közönségdíjat egy tipikusnak aligha nevezhető projekt, a Beton kapta meg.Tovább »

Hamarosan újra itt a Startup Weekend Budapest

Hamarosan újra itt a Startup Weekend Budapest

Több mint 50 tapasztalt fejlesztő, designer, marketinges és vállalkozó jön össze egy hétvégére, hogy egymással új csapatokat alakítva jussanak el egy-egy startup ötlettől a termék vagy szolgáltatás beindításáig mindössze 54 óra alatt.

A Colabs Startup Center szervezésében második alkalommal kerül megrendezésre a negy sikerű Startup Weekend sorozat budapesti eseménye. A program március 30-án délután kezdődik és a teljes hétvégén át tart, amelynek során a csapatok nem csak az idővel, de egymással is versenyeznek, ami egy olyan intenzív és inspiráló légkört hoz létre, amiben nem létezik lehetetlen.Tovább »


 
 
CC BY NC SA