Két mentőprogrammal és egy új alappal nyújt segítséget a Hiventures

Két mentőprogramot és egy új alapot indított a Hiventures, amelyekkel segíteni kívánnak a bajba jutott cégeknek. A 30 milliárdos startup mentőprogram mellett 41 milliárd forint áll rendelkezésre KKV-k részére és egy 150 milliárdos krízis alap is elindul.

A járványhelyzet miatt bajba került, de jól prosperáló, nagy növekedési potenciállal rendelkező startupokat, kis- és középvállalkozásokat, valamint nagyvállalatokat segíti két mentőprogramjával és egy új alap felállításával a Hiventures alapkezelő.

A 30 milliárd forintos keretösszegű startup mentőprogramban ügyletenként maximum 150 millió forinttal, 1 százalékos belépési tulajdonrészért cserébe tőke és tagi kölcsön formájában finanszírozzák az innovatív vállalkozásokat.

A kkv mentőprogramban 41 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre, az igényelhető finanszírozás 50-250 millió forint között lehet ügyletenként. A zárt, 10 éves lejáratú konstrukció 1 százalékos tulajdonrészért cserébe tőke és tagi kölcsön formájában valósul meg.

A mentőprogramok mellett a Hiventures elindítja a 150 milliárd forint keretösszegű Krízis I. tőkealapját is, amely a bajba jutott, tőkeigényesebb stratégiai cégeket segíti a hazai és külföldi cég- és ingatlanfelvásárlásokban, valamint fejlesztésekben.


 
 
CC BY NC SA