Rekord befektetési évet zárnak az európai technológiai startupok

Rekord befektetési évet zárnak az európai technológiai startupok

Az európai technológiai szektor rekord évet tudhat maga mögött. Idén több mint kétszer annyi európai startup lépett tőzsdére, mint amerikai, ráadásul az új vállalatok túlteljesítették még a Szilícium-völgy egyes tőzsdére lépett vállalatait is.

Az Atomico kockázati tőkebefektető nemrég megjelent kutatásból kiderül, hogy a befektetők 2018-ban igen szépen kereshettek az európai technológiai startupokba irányuló befektetéseik után. Idén több mint kétszer annyi európai startup lépett tőzsdére (69), mint amerikai (28), ráadásul az új európai vállalatok jobban teljesítenek amerikai társaikhoz képest.Tovább »

Európa egyik legrangosabb startup díját nyerte el a Prezi

Európa egyik legrangosabb startup díját nyerte el a Prezi

A ‘Best Founders/Co-founders’, azaz a legjobb alapító(k) kategóriában megnyerte Európa legrangosabb startup díját, a The Europas Awards-ot a Prezi. A díjat Londonban adták át, ahol a zsűri a hat döntőbe jutott startup közül választotta ki a nyertest.

A Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám nyerték Európa legrangosabb startup díját, a The Europas Awards-ot. A felhőalapú prezentációs programot elindító cég hat másik startuppal együtt jutott a döntőbe. A díjat Londonban adták át, ahol a zsűri a hat döntőbe jutott startup közül választotta ki a nyertest. Az indoklás szerint azért a Prezi nyert, mert a magyar cég sikere egész Európában példaértékű.Tovább »

Európai Uniós közösségi befektetői platform lett a brit Seedrs

Európai Uniós közösségi befektetői platform lett a brit Seedrs

A közösségi finanszírozási platformokról Európa nagy része ki van zárva. Most fellélegezhetünk, itt van a brit Seedrs. A szervezet hivatalosan is kiterjesztette működését az EU teljes területére, a befektetők pedig tulajdonrészt szereznek pénzükért cserébe.

A brit Seedrs platform nem csak abból a szempontból érdekes, mert hivatalosan is kiterjesztette működését az EU teljes területére, hanem azért is, mert első szériás termékek helyett itt részesedéshez juthatnak a tőkebefektetők a cégekben. Az egyszerűség kedvéért hivatalosan a Seedrs egy alapként kezeli a befektetők pénzét, akik ugyan maguk választják ki a támogatott ügyeket, de nem közvetlen tulajdonosok lesznek, hanem az alaphoz férnek hozzá. Így egy későbbi tőkebefektetői fázisban nem szükséges több száz különböző korai stádiumban beszálló emberrel adminisztrálni egy kivásárlást. Ezzel együtt a Seedrs nem is elsősorban a laikus befektetőket célozza, hanem azoknak kíván egy platformot építeni, akik értik a műfajjal járó rizikókat, illetve a startup piac működését.Tovább »

Seedcamp Week 2011 nyertesei

Seedcamp Week 2011 nyertesei

A Seedcamp magvető tőke alap szeptember 12-én mutatta be az általuk rendezett Seedcamp Week 2011 három nyertesét. Az esemény döntőjében összesen húsz startup versenyzett a dobogós helyezésekért, amelyekért 25, 15, és 10 ezer Euró díjazás járt.

A verseny pikantériája, hogy a döntőt a leadott szavazatok alapján a GrabCAD nyerte, amely egy B2B piactér termékfejlesztők és CAD tervezők között, azonban cégüknek már sikerült az évben olyan neves befektetőket találniuk mint az Atlas Ventures, a Matrix Partners és a Highline Venture Partners, ezért helyezésükről lemondtak a Horvátországból érkezett Farmeron javára.Tovább »

Seedhack: a Seedcamp pán-európai startup hétvégéje

Seedhack: a Seedcamp pán-európai startup hétvégéje

Európa vezető magvető tőke alapja újabb érdekesnek ígérkező rendezvénnyel bővítette programját. A startup hétvégén 48 óra áll majd rendelkezésére a résztvevő csapatoknak hogy új megoldásokat dolgozzanak ki konkrét üzleti problémákra.

Mi lenne, ha összehoznánk Európa legtehetségesebb fejlesztőit és összevegyítenénk őket különböző üzleti vezetőkkel, hogy termékeket és szolgáltatásokat hozhassanak létre olyan üzleti szektorok számára, amelyeknek nagy szükségük van innovatív megoldásokra? Ebben a környezetben létrejöhetnek-e olyan vállalkozások, amelyek kihasználják ezeket a lehetőségeket?Tovább »


 
 
CC BY NC SA