Három új képzési programot indít a Google európai startupok számára

A magyar jelentkezőket is várja a Google három új támogatási programjára, amelyeket európai és izraeli startupok számára indított, kiemelt figyelmet fordítva a jelenleg hátrányos helyzetben lévő, vagy alulreprezentált alapítói csoportokra.

Sikeres vállalkozást indítani mindenki számára nehéz feladat, azonban vannak, akik hátrányból indulnak. Ilyenek például a női vagy színes bőrű alapítók, akiknek korlátozottabb hozzáférése van a tőkéhez, a mentoráláshoz, a tehetségekhez és a hálózatépítési lehetőségekhez. Az európai startupok alapítóinak mindössze 20%-a nő, 2019 teljes finanszírozásának pedig 92%-a került olyan csapatokhoz, amelyeknek minden tagja férfi.

A Google for Startups célja, hogy lehetőséget adjon az induló startupok számára, és biztosítsa számukra a kitöréshez szükséges forrásokat. A Google ezért három új programot jelentett be, amelyek hozzájárulnak az izraeli és európai, köztük a magyar induló vállalkozások fejlődéséhez azzal, hogy hozzáférést biztosítanak számukra a Google termékeihez és szakértőihez, valamint kapcsolatot teremtenek kockázatitőke-finanszírozással foglalkozó és befektetői hálózatokkal. A háromból két program pedig kifejezetten az alulreprezentált csoportokat célozza.

Az első, a női alapítókat célzó programba 12 női jelentkezőt várnak, akinek dedikált hozzáférésük lesz a Google Advisorhoz, valamint heti workshopokon és készségfejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt 12 héten keresztül. A második egy színes bőrű alapítóknak szóló program 10 startupot fog összekötni a Google szakértőivel és befektetői hálózatával. A harmadik program, a Google for Startups Accelerator olyan induló vállalkozásokat fog felkarolni, amelyek valamilyen technológia megoldást alkalmaznak korunk kihívásainak leküzdésére. A résztvevők három hónapos intenzív online támogatást kapnak a Google részéről, ideértve a Google mérnökeivel és külső szakértőivel folytatott műhelymunkákat és mentorálási foglalkozásokat.

A Google elkötelezett amellett, hogy ezen programok segítségével támogassa az alulreprezentált alapítókat szélesebb körű erőforrások és lehetőségek elérésében. További információk a programokról és a jelentkezési határidőkről a Google Campus európai programjait bemutató oldalon találhatóak.


 
 
CC BY NC SA