Hack The Crisis: 48 órás online hackathon a koronavírus ellen

Hack The Crisis: 48 órás online hackathon a koronavírus ellen

Magyarország is csatlakozott a Hack The Crisis nevű nemzetközi kezdeményezéshez. Az ötletverseny keretén belül olyan megoldásokat kell kidolgozni a résztvevőknek, amelyek hozzájárulhatnak a világjárvány és karantén okozta krízishelyzet könnyebb átvészeléséhez.

Az elmúlt hetek járványügyi krízisére reagálva a Garage48 és az Accelerate Estonia egy online hackathont állított össze, hogy az innovatív ötleteket a válságkezelés szolgálatába állítsa. Magyarország is csatlakozott a Hack The Crisis nevű nemzetközi fejlesztői kezdeményezéshez.Tovább »

Okos városokat építenek a Future City Hackathon versenyen

Okos városokat építenek a Future City Hackathon versenyen

Február 27-én kerül megrendezésre a Future City Hackathon a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, melynek célja olyan technológiák felkutatása, amelyek költséghatékonyan, megfizethető áron teszik lehetővé az okos városok kialakítását.

Az okos rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak a metropoliszok működésében, a jövőben bizonyára elosztott rendszerek és adatvezérelt mechanizmusok irányítják majd a nagyvárosokat szenzorok segítségével. Habár sokakat foglalkoztat az okos városok gondolata, eddig csupán csekély eredmény született a kivitelezésre és megvalósításra. A Future City Hackathon célja ennek tükrében olyan technológiák keresése, melyek lehetővé teszik a zöld, okos városok kialakítását költséghatékonyan, megfizethető áron.Tovább »

Budapestre érkezik a finn eredetű hacker verseny, a Junction

Budapestre érkezik a finn eredetű hacker verseny, a Junction

Először kerül megrendezésre október 19. és 21. között Budapesten a Junction hackathon, amelyet 2015-ben indítottak Helsinkiben. A legjobb csapatok 1 millió forint összértékű nyereménnyel gazdagodhatnak, a nyertes pedig bemutatkozhat a Junction fő eseményén.

A Junction hackathon az indulása óta eltelt három év alatt nemzetközi hírnévre tett szert. A verseny célja, hogy két nap alatt, a csapatok helyi és multinacionális vállalatok valódi problémáira találjanak egyedi megoldásokat, melyeket az esemény végén szakmai zsűri előtt mutatnak be. Tavaly Gedai Bence, a Tech Embassy társalapítója csapatával részt vett a finn versenyen, melyen elhatározta: a Junctionnek Budapesten a helye!Tovább »

Itt a Startup Tavasz vége, ezek 2014 legjobb induló vállalkozásai

Itt a Startup Tavasz vége, ezek 2014 legjobb induló vállalkozásai

Kihirdették a TechShow, a CESA, a Hackathon és a Fintech&Sales Demo Day győzteseit. A CrypTalk nyerte meg a TechShow közönségdíját és Fintech&Sales Demo Day fintech kategóriáját. A fődíjat a programozók munkáját megkönnyítő TestJockey vihette haza.

Öt egymást kiegészítő eseménynek adott otthont a Grund 2014. május 30-án. A Mobilitás és Multimédia Klaszter immr hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Innovációs TechShow kiállítást, idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech & Sales Demo Day-jel, a Hackathon-in-a-Box Demo Day-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.Tovább »

Hackathon 2014: idén 13 egyetemen versenyeznek a fiatal tehetségek

Hackathon 2014: idén 13 egyetemen versenyeznek a fiatal tehetségek

A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat hat versenyén több száz ötlet és 60 projekt született 2013-ban. A szervezők idén megduplázzák résztvevő egyetemek számát és Kolozsvárra is eljut a startup utánpótlást biztosító rendezvény sorozat.

A Hackathon-in-a-Box verseny sorozat alapkoncepciója, hogy a már működő startupok mellett gondoskodnunk kell az utánpótlásról is. A szervezők szerint egyre nagyobb szükség van arra, hogy az oktatási intézményekben és az egyre inkább kibontakozó startup ökoszisztémában új tehetségek szülessenek. A tehetségeket pedig legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak.Tovább »


 
 
CC BY NC SA