Budapestre érkezik a finn eredetű hacker verseny, a Junction

Budapestre érkezik a finn eredetű hacker verseny, a Junction

Először kerül megrendezésre október 19. és 21. között Budapesten a Junction hackathon, amelyet 2015-ben indítottak Helsinkiben. A legjobb csapatok 1 millió forint összértékű nyereménnyel gazdagodhatnak, a nyertes pedig bemutatkozhat a Junction fő eseményén.

A Junction hackathon az indulása óta eltelt három év alatt nemzetközi hírnévre tett szert. A verseny célja, hogy két nap alatt, a csapatok helyi és multinacionális vállalatok valódi problémáira találjanak egyedi megoldásokat, melyeket az esemény végén szakmai zsűri előtt mutatnak be. Tavaly Gedai Bence, a Tech Embassy társalapítója csapatával részt vett a finn versenyen, melyen elhatározta: a Junctionnek Budapesten a helye!Tovább »

Itt a Startup Tavasz vége, ezek 2014 legjobb induló vállalkozásai

Itt a Startup Tavasz vége, ezek 2014 legjobb induló vállalkozásai

Kihirdették a TechShow, a CESA, a Hackathon és a Fintech&Sales Demo Day győzteseit. A CrypTalk nyerte meg a TechShow közönségdíját és Fintech&Sales Demo Day fintech kategóriáját. A fődíjat a programozók munkáját megkönnyítő TestJockey vihette haza.

Öt egymást kiegészítő eseménynek adott otthont a Grund 2014. május 30-án. A Mobilitás és Multimédia Klaszter immr hatodik alkalommal rendezte meg a Magyar Innovációs TechShow kiállítást, idén karöltve a Central European Startup Awards díjkiosztó gálájával, az OTP Hungaro-Projekt által szervezett Fintech & Sales Demo Day-jel, a Hackathon-in-a-Box Demo Day-jel, valamint a Magyar Projektmenedzsment Szövetség 21. Körkapcsolás konferenciájával.Tovább »

Hackathon 2014: idén 13 egyetemen versenyeznek a fiatal tehetségek

Hackathon 2014: idén 13 egyetemen versenyeznek a fiatal tehetségek

A Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat hat versenyén több száz ötlet és 60 projekt született 2013-ban. A szervezők idén megduplázzák résztvevő egyetemek számát és Kolozsvárra is eljut a startup utánpótlást biztosító rendezvény sorozat.

A Hackathon-in-a-Box verseny sorozat alapkoncepciója, hogy a már működő startupok mellett gondoskodnunk kell az utánpótlásról is. A szervezők szerint egyre nagyobb szükség van arra, hogy az oktatási intézményekben és az egyre inkább kibontakozó startup ökoszisztémában új tehetségek szülessenek. A tehetségeket pedig legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak.Tovább »

A hackathonok tanúlsága, hogy nem veszíthetjük el a jó ötleteket

A hackathonok tanúlsága, hogy nem veszíthetjük el a jó ötleteket

A vállalkozások sikeréhez a jó ötletek mellett jó csapatra is szükség van – ezt mutatta meg a hétvégi Hackathon-in-a-Box ötletverseny. Bár sok a jó ötlet, tízből csak egy éri meg induló vállalkozásként az első évet. Ezen az arányon kíván javítani a Hackathon.

Két hete a Pázmány Egyetem, most pedig a BME Innovációs Laborja, a Demola adott helyet a közismert egyetemi ötletversenynek. A rendezvényen két napig dolgozhattak együtt a hallgatók közismert startupok alapítóival és mentorokkal ötleteik projektté formálásán. A Hackathon-in-a-box közvetlen célja, hogy az egyetemeken megteremtse a magyar startup cégek utánpótlása, illetve hogy sikeres vállalkozóként itthon tartsuk, vagy akár haza is hozzuk a fiatalokat. Az ötletek megőrzése így válhat valóra itthon is.Tovább »

A Kutatók Éjszakáján indul a Hackathon, az egyetemi ötletverseny

A Kutatók Éjszakáján indul a Hackathon, az egyetemi ötletverseny

3 verseny, 5 sikeres projekt, mintegy 300 versenyző és rengeteg jó ötlet a mérlege a Hackathon-in-a-Box egyetemi ötletverseny sorozat eddigi fordulóinak. A startup világ utánpótlás-szállítói őszre 3-4 versenyt terveznek. Az első ezen a hétvégén startol.

A nemzetközi hackathon modell (hacking+marathon) itthon is sikeres. A módszer meghódította Magyarország egyetemeit. A Kutatók Éjszakájával egy időben indul el a verseny őszi szezonja, amelyhez újabb egyetemek csatlakoztak. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Informatikai karának (szeptember 27-28.) versenyével startol a rendezvény sorozat, amelyet a BME-Corvinus (október 4-5.) közös eseménye követ.Tovább »


 
 
CC BY NC SA