Hack The Crisis: 48 órás online hackathon a koronavírus ellen

Magyarország is csatlakozott a Hack The Crisis nevű nemzetközi kezdeményezéshez. Az ötletverseny keretén belül olyan megoldásokat kell kidolgozni a résztvevőknek, amelyek hozzájárulhatnak a világjárvány és karantén okozta krízishelyzet könnyebb átvészeléséhez.

Az elmúlt hetek járványügyi krízisére reagálva a Garage48 és az Accelerate Estonia egy online hackathont állított össze, hogy az innovatív ötleteket a válságkezelés szolgálatába állítsa. Magyarország is csatlakozott a Hack The Crisis nevű nemzetközi fejlesztői kezdeményezéshez.

A HWSW informatikai hírportál gondozásában létrejött Hack The Crisis Hungary online hackathon és ötletverseny keretén belül egy hétvége alatt kell olyan megoldásokat szállítani az egyénileg vagy csoportban résztvevő fejlesztőknek, melyek segítséget nyújtanak a frontvonalban szolgáló szakemberek és szervezetek, a civilek és a közösségek, illetve az oktatási intézmények számára.

A hazai fejlesztői társadalom április 3-5. közt mutathatja meg, mit tud letenni az asztalra 48 óra alatt.

Bőle György, a HWSW lapigazgatójának elmondása szerint nem egy hagyományos értelemben vett hackathonról van szó: a megoldások lehetnek önálló ötletek, de rengeteg, valós igényre reagáló feladatot is hoznak önkormányzatoktól, szakmai szervezetektől, így konkrét problémákon dolgozhatnak a résztvevők.

A mentorok által kiválasztott legjobb megoldásokat a csatlakozó támogatók anyagi, szakmai, és infrastrukturális oldalról is támogatni fogják.

További információkért érdemes felkeresni a Hack The Crisis Hungary nemrég indult hivatalos weboldalát, ahol folyamatosan publikálják a részleteket.


 
 
CC BY NC SA