15 millió forintos befektetést kaphatnak a hazai greentech startup-ok

A Klímainnovációs Közösség először szervezi meg idén a Startup Plastic Surgery inkubációs programot, amelyre olyan magyar startup-ok jelentkezését várják, amelyek megoldást nyújtanak a műanyagok által okozott környezeti és egészségügyi kihívásokra.

A Startup Plastic Surgery inkubációs program célja, hogy innovatív zöld ötleteket támogatva csökkentse a klímaváltozás negatív hatásait. Az újonnan induló akcelerátor program a műanyag teljes életciklusában megjelenő innovációs megoldásokra fókuszál. A négy hónapos program alatt a résztvevők a gyorsított eljárású befektetési lehetőség mellett folyamatos üzleti coachingban és iparág fókuszú szakmai támogatásban is részesülnek a műanyaghasználatot vagy műanyag alapanyag újragondolását megcélzó ötleteik továbbfejlesztéséhez.

A Klímainnovációs Közösség tapasztalt mentorai segítik a startup-ok munkáját annak érdekében, hogy az ötletből versenyképes és gazdaságilag életképes vállalkozás jöhessen létre. A program végén a legjobb csapatok akár 15 millió forintos befektést is kaphatnak a Hiventures inkubációs tőkeprogramján keresztül. A programra olyan ötleteket várnak, amelyek az alábbi területeken nyújtanak megoldást:

  • Műanyag előállítás, újrahasznosítás, újrahasználat során felmerülő folyamatinnováció vagy üzleti modell innováció;
  • Műanyag helyettesítő termék fejlesztésére vonatkozó innovációk pl. csomagolóanyag innováció;
  • Új technológiák alkalmazása a műanyagot felhasználó szektorokban;
  • Műanyag termékek használatával kapcsolatos fogyasztói szokások megváltoztatására vonatkozó törekvések.

Az inkubációs program bármilyen fázisban lévő startup jelentkezését várja. Nem kizáró ok a jelentkezésnél, ha valaki elakadt az ötlet fázisban, ahogyan az sem, ha már prototípussal rendelkezik vagy akár elkészítette üzleti tervét.

A Klímainnovációs Közösség az elmúlt évek során több mint 1000 óra coaching és mentoring támogatást biztosított a támogatott startup-ok számára, illetve 750 ezer eurónyi vissza nem térítendő támogatást osztott szét a legjobb csapatok között.

A startup-ok 2020. június 20-ig jelentkezhetnek a Startup Plastic Surgery programra.


 
 
CC BY NC SA