Túlélési Kisokos: videósorozattal jelentkezik a Design Terminal

Túlélési Kisokos – Elsősegély startupok és kisvállalkozások számára címmel indít online videó sorozatot a Design Terminal április 28-án, ahol ismert cégvezetők segítik a magyar vállakozásokat. A sorozat célja a vállalkozások támogatása a válságban.

Élő, négyrészes videósorozattal jelentkezik a Design Terminal. A videósorozat célja, hogy támogassa a magyar vállalkozások túlélését, újrakezdésüket. Ehhez tudást, információt és ötleteket biztosít, hiteles és tapasztalt vállalkozók segítségével.

A sorozat 2020. április 28-án, kedden 19 órakor indul a Design Terminal Facebook oldalán, élő stream formájában. Az első részt további három követi majd: április 30-án, május 5-én és 7-én, ugyanebben az időpontban. Az ismert és elismert cégalapítók, üzleti szakértők külön-külön epizódokban foglalkoznak majd a startupokkal, a kis- és középvállalkozásokkal, a vezetői válságkezelés módszereivel, valamint önálló részt kap a globális kontextus is. Az online bekapcsolódó közönség pedig kérdezni is tud a műsor résztvevőitől.

A nyitó adásban Pistyur Veronika, az Oktogon Ventures alapítója, Lakatos Dávid, a Formlabs termékfejlesztési vezetője és Várdy Zoltán, a TV2 volt vezérigazgatója, a Design Terminal főtanácsadója nyújtanak startup elsősegélyt abban a kérdésben, hogyan tudnak talpon maradni az induló vállalkozások a válság alatt.

A kkv-k újratervezésekor lényeges szempont, mit lehet kezdeni a válsággal járó bizonytalansággal. Ebben próbálja majd eligazítani a második rész nézőit Tomán Szabina, a Toman Lifestyle alapítója, Sziller Olivér, a MyConcept alapítója és a Design Terminal mentora valamint Berényi Benjamin, a PénTech alapítója.

A harmadik adásban, mely a sokatmondó "Gladiátor a küzdőtéren" címet kapta, a cégalapítók kerülnek középpontba. Susánszky Ádám, a Zing Burger, Horváth Dorka, a BOOKR Kids és Perényi András, a Webshippy alapítói fogalmazzák meg, hogyan befolyásolja a válság az ő szerepüket.

Az egyik legizgalmasabb kérdés a jelenlegi helyzetben, hogy miként alakul a globalizációs trend és a világgazdaság a vírus után. Ezzel a diskurzussal zárul a Design Terminal online sorozata. Fehér Gyula, az Oktogon Ventures és a Ustream alapítója, Dr. Cséfalvay Zoltán volt OECD nagykövet, Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal vezetője keresik a választ a kérdésekre.


 
 
CC BY NC SA