Startup Live Budapest

Október 16-án zárult Magyarország első nemzetközi startupversenye, a Startup Live Budapest, melyet a Prezi, a Kitchen Budapest, a Ustream és a Starteurope közösen szervezett.

Az ötletverseny győztese a 4issues nevű vállalkozás lett. Az 4issues egy olyan, a Facebookba beépülő alkalmazást fog elkészíteni, amelyben havonta négy támogatásra méltó ügyről szavazhatnak a felhasználók. Az embereknek nem egy támogatandó projektet kell kiválasztaniuk a négyből, hanem százalékosan kell elosztaniuk azt, hogy véleményük szerint melyik kezdeményezés mekkora összegű támogatást érdemel. A hónap végén a 4issues összesíti a szavazatokat, és a felhasználók voksai alapján osztja szét a felajánlott összeget. A szavazásra kerülő négy ügyet a 4issues és a projekthez csatlakozó cégek képviselői közösen választják ki.

A problémákról részletes dosszié készül cikkel, videóval, és bármely olyan kiegészítővel, ami megkönnyíti a facebookozóknak a döntést. A pént elosztását segíti, hogy a 4issues nem választ általános célokat: minden probléma pontosan körül van írva, minden dosszié javasol megoldást, még azt is meg lehet becsülni, mennyi pénzt igényel az ügy.


 
 
CC BY NC SA