Startup School

Startup School névvel több napos programot szervez a Colabs. Az előadók között olyan online vállalkozók is beszélnek, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, és Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője.

Három napos egyetemi előadássorozatot és egy intenzív hétvégi műhelyt rendez a Október 28-30. között a Colabs Startup Center. A Corvinuson, a BME-n és a MOME-n olyan előadók beszélnek a startup vállalkozásokról és a tapasztalataikról, mint Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád alapítója, vagy Gerő Viktor, a Vatera korábbi ügyvezetője. Az előadássorozat célja az, hogy bemutassa a diákoknak, mit jelent belevágni egy nemzetközi piacra készülő startupba.

A Startup Hétvégén, a programozás, a design, az üzletfejlesztés és a marketing iránt érdeklődő egyetemistáknak lehetőségük van kipróbálni magukat, a hallgatókból spontán formálódott csapatoknak 54 órájuk van arra, hogy egy alapötletből kiindulva megalkossák egy vállalkozás prototípusát.

„A legjobb amerikai egyetemeken úgy gondolkodnak, hogy az igazi siker nem az, ha az egyetem után találsz magadnak egy jó állást, hanem ha megteremted magadnak a munkahelyet, amiről álmodtál. Ez a személet még nem honosodott meg itthon, pedig a bizonytalan gazdasági helyzetben különösen szükség lenn rá.” – mondta el Bakó Zsolt, a program szervezője.

 
 
CC BY NC SA