A Startup Weekend Budapest nyertesei pedig…

A Startup Weekenden közel 60 fiatal it-szakember 12 ötletet dolgozott ki alig 54 óra leforgása alatt. Az esemény – amelynek célja, hogy ugródeszkára állítsa a jövendőbeli startup cégeket – fődíját egy, az ingatlanügynökök és potenciális vásárlók kapcsolatát segítő alkalmazás nyerte el.

Az AgentBird nevű applikáció jó üzleti modelljével, meggyőző prezentációjával, felhasználó-barátságával vívta ki az elismerést. Az AgentBird ötletgazdái lehetőséget kaptak a Colabs seed programját május 16-án záró befektetői napon való bemutatkozásra. Második lett a zInbox, harmadik helyezett pedig a CoDrinking. A közönségdíjat egy tipikusnak aligha nevezhető projekt, a Beton kapta meg.

„A Startup Weekenden elsősorban a kreativitásra helyeztük a hangsúlyt, ugyanakkor a megvalósíthatóság is fontos szempont volt. Érdekes tendencia, hogy idén szinte csak alkalmazásokra épülő IT megoldásokban gondolkodtak a fiatalok; ez jól mutatja, hogy naprakész üzleti szimattal rendelkeznek, hisz az irány jól tükrözi a piaci igényeket. Ugyanakkor a Beton projekt jól mutatja, hogy a mainstreamtől eltérő ötletekkel is komoly sikereket lehet elérni” – mondta el Bakó Zsolt, a Colabs társalapítója, a Startup Weekend szervezője.

A zsűriben többek között az Microsoft, Ernst & Young és Colabs képviselői foglaltak helyet, míg az ötletgazdákat a Weblib, a Carnation és a Bónuszbrigád alapítói segítették.


 
 
CC BY NC SA