Bemutatkoztak a Colabs Seed Program tagjai

Négy hónap felkészülést és mintegy 100 millió forint befektetést követően teltház előtt mutatkozott be a Colabs Startup Center hat induló vállalkozása. A Colabs Seed Programjába 125 jelentkezőből választották ki a finalistákat, amelyekbe hét befektető szállt be, valamint ugyanennyi üzleti mentorral dolgozhattak együtt.

Az Colabs demó nap közönsége ezúttal 15 hét intenzív termék- és üzletfejlesztésének eredményét szemlézhette a filmgyártás, a divat, a közösségi vásárlás, a karriertervezés, a zeneipar és a szerszámgyártás területéről. A Colabs Seed Programja során a csapatok többek között olyan mentorokkal dolgoztak együtt, mint Gerényi Gábor az Index egyik alapítója, Karafiáth Balázs, a Carnation, illetve Vinnai Balázs, az IND Group alapítója. A startupok egy része a szakmai támogatás mellett már kezdő befektetést is kapott, összesen csaknem 100 M Forint értékben.

Seed befektetői programunk keretében további szakmai és pénzügyi támogatásra számíthatnak terveik megvalósításában, és nyáron elindítjuk második programunkat is” – mondta Nagy Péter, a Colabs igazgatósági tagja, a Demo Day egyik házigazdája.

A rendezvényen nemcsak befektetőkkel találkoztak a bemutatkozó csapatok, hanem többen első partneri megkereséseiket is elkönyvelhették a jelenlévő nagyobb cégek képviselőitől.

Röviden a hat startup-ról:

Bandalizer - A szolgáltatás független zenészek számára nyújt személyre szabott marketingtámogatást. A rendszer eddig több mint ezer zenész, 160.000 dollár értékű digitális lemez eladásához járult hozzá korábbi letöltési és hallgatottsági adataik elemzése segítségével.

Internfish - Online karrier- és jövőkép építő szolgáltatás, mely gyakornoki- és önkéntes állásokat, valamint ösztöndíj-lehetőségeket kínál a fiatalok számára.

Kacheeng - A közösségi vásárlás új generációját képviselő alkalmazás, ami létező webáruházak rendszerébe beépülve vonja be a vásárlókat különböző akciók együttes használatára.

Protoblox - Moduláris műanyagipari szerszám- és prototípusgyártó rendszer, ami az iparágban jelenleg bevett eljárásokhoz képest a költségeket harmadára, a gyártási időt tizedére csökkenti.

Xwabe - Közösségi alkalmazás, amely megoldást nyújt, az elsősorban lányok és fiatal nők millióit kínzó paradox helyzetre, amikor a zsúfolt ruhásszekrény előtt állva úgy érzik, hogy nincs mit felvenniük aznapra.

Zinemath - A filmipar és a televíziós tartalomgyártás eddig elképzelhetetlen lehetőségeit kínálja. A rendszer segítségével a kamera 2D-s képével párhuzamosan, 3D-s téradatot is rögzít, mely töredékére csökkenti a ma elterjedt utómunka trükkök, effektek létrehozásához szükséges idő, és munka mennyiségét.


 
 
CC BY NC SA