Magyar Innovációs TechShow 2012

Több száz résztvevő látogatta meg szerdán a negyedik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow-t, ahol 21 magyar informatikai és technológiai fejlesztés mutatkozott be a közönség előtt.

A TechShow-t 2009 óta rendezi meg a Mobilitás és Multimédia Klaszter azzal a céllal, hogy a közönség megismerhesse a legfrissebb magyar infokommunikációs termékek legjobbjait, és kapcsolatba lépjen a digitális iparág döntéshozóival, illetve a startup közösséggel. A TechShow-n kiállító vállalkozásokat minden évben nyílt pályázaton választja ki egy független szakértői zsűri, a kiállítás látogatói közülük szavazhatnak az általuk legkiemelkedőbbnek tartott fejlesztésre. A kiállítók többek között a gyógyászat, a közlekedés, a játék, valamint az egészség területein mutattak be innovatív megoldásokat.

Idén a kockázati tőkebefektetőkből álló zsűri díját az OptoForce nevű háromdimenziós erőmérő szenzor kapta, melyet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kara fejlesztett. A szakmai közönség szavazatai alapján a TcT Hungary Kft. által fejlesztett JobCTRL (Jobcontrol) kapta a leginnovatívabb megoldásnak járó díjat. A vállalatok számára fejlesztett alkalmazás a fejlesztők elmondása szerint 10-20 százalékos növekedést képes elérni a munkaerő-kezelés hatékonyságában. A szintén a közönség által választott legjobb prezentáció díját a BME-Infokom Innovátor Nonprofit Kft. kapta a RemoteSense prezentációjáért. A zsűri második díját a mcule.com vihette haza, a V-Csoport különdíját az Idoo csapatának adta, a T-Systems pedig az Analogy Dialogue-ot találta különdíjára leginkább érdemesnek.


 
 
CC BY NC SA