Mixgar: kipróbálható a közösségi zenegép

A 18 millió forintos tőkebevonással megerősített magyar közösségi zenegép, a Mixgar idén nyáron négy nagy eseményen, az EFOTT, Hegyalja, Campus és SZIN fesztiválokon is kipróbálható. A budapestiek elsőként a Grund-on és a Sugar!-ban élhetik ki DJ affinitásukat.

Az önmagát közösségi zenegépként definiáló online alkalmazáson egy évvel ezelőtt kezdtek dolgozni a Digital Natives fejlesztői. A világ több pontján különböző technológiai fórumokon megjelent innovatív projekt iránt már régóta nagy az érdeklődés, de idén az InvestLife Zrt. által kezelt Phoenix Investment magánbefektetői csoport 18 millió forintos tőkebevonásra szánta el magát. A többségi tulajdon továbbra is a Digital Natives-nél maradt, de június 1-jétől a Mixgar mint önálló vállalat működik tovább. Magánbefektető továbbra is a Mixgar vezetője, a CEO pozíciót betöltő Huszár Gerzson.

A Mixgar online zenei alkalmazásnak kétféle használati módja van: professzionális és házibuli. Az előbbivel kocsmákat, éttermeket, boltokat céloznak a fejlesztők. Minden okostelefonnal rendelkező vendég számára láthatóvá válik a lejátszási lista, amint készülékével a helyszínen található QR-kód segítségével becsekkol a mixgar.com-ra. A vendégek az online alkalmazás segítségével befolyásolni tudják, hogy melyik zeneszám kerüljön előbb lejátszásra és melyik szoruljon háttérbe a listán.

Az ingyenesen kipróbálható házibuli alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók kedvencei is a lejátszási listába kerüljenek, ezzel teljesen demokratizálva a zeneválasztást a Facebookon, Last.fm-en megadott és a Mixgaron definiálható kedvencek segítségével. A buliba érkező vendégek ebben az esetben is okostelefonjaik segítségével vehetnek részt a kollektív mixelésben.

Sem a professzionális sem a házibuli verzióhoz nincs szükség különleges hardverre: egy PC-n, interneten és a résztvevők telefonján kívül nem kell más hozzá. Aki buliban szeretné tesztelni a Mixgart, az megteheti a Pepsi DJ Bar-ban az EFOTT (2012. július 3-8.), Hegyalja (2012. július 18-22.), Campus (2012. július 25-29.) és SZIN (2012. augusztus 22-26.) fesztiválokon. A koncertek előtt lounge zenét keverhet minden oda látogató, a koncertek után pedig a videó diszkó lejátszási listájába szólhatnak bele a fesztiválozók. A budapestiek elsőként a Grundon és a Sugar!-ban élhetik ki DJ affinitásukat.


 
 
CC BY NC SA