Zivi.hu: újdonság a telekocsizás világában

A Zivi.hu, egy új, közösségre épülő telekocsi szolgáltatás, ami segít az egyirányba igyekvő autósoknak és utasoknak, hogy megtalálják, illetve megismerjék egymást.

Telekocsizásnak hívjuk azt, amikor több ember utazik egy autóban, és megosztják az utazás költségeit. Ez minden ember számára ismert, hiszen utazott már tele kocsival, a családjával, vagy a barátaival. A telekocsizás mindenkinek szól, aki spórolni szeretne, színt kíván vinni unalmas utazásaiba, vagy csak kényelmesebb utazási alternatívát keres életszakasztól, nemtől és foglalkozástól függetlenül. Ezt bizonyítja a Carpooling.com felmérése is, miszerint a telekocsizók 53%-a nő, és a 25–39 éves korosztályban a legnépszerűbb ez az utazási forma.

A Zivivel ezt az élményt a tágabb közösségben is megélhetjük, újdonsága, hogy csupán pár kattintással és térkép segítségével tudjuk egyeztetni utazási információnkat. Mint egy közösségi háló az utazók számára, lehetővé teszi a leendő útitársak megismerését és a könnyed kommunikációt. A Zivi olyan eszköz, amelynek segíségével a közös utazások egyeztetése még a barátok és munkatársak számára is egyszerűbbé válik, mint telefonon, így időt és pénzt spórolhatnak meg.

"A Zivi megspórolja a bonyolult és kellemetlen egyeztetéseket, és pár kattintással segít megszervezni a közös utazást. Hiszünk abban, hogy a Zivi kellemes utazásokat és meghatározó találkozásokat tesz majd lehetővé. Reméljük, Magyarországon is olyan sikeres lesz ez az utazásmód, mint Francia- és Németországban, ahol már milliók telekocsiznak rendszeresen." - mondták el Haidekker István és Balázs, a Zivi.hu társalapítói.

A Zivi a legmodernebb eszközöket használja, hogy a felhasználók minél jobban megismerhessék egymást már az utazás előtt. Minden felhasználónak saját közösségi háló jellegű profiloldalt kell létrehoznia. Itt az alapadatokon kívül (pl. név, életkor, nem és fénykép) látható, hogy a felhasználónak hány ismerőse van a Facebookon, milyen értékeléseket írtak róla korábbi útitársai, sőt a felhasználónak még a mobilszámát is vissza kell igazolnia.

A Zivi a meglévő közösségek erejére építve teszi még kellemesebb élménnyé a telekocsizást, így például a Magyar Vitorlás Szövetség 4000 tagja számára is hozott létre csoportot. A vitorlázók így könnyebben találhatnak egymásra, amikor a hétvégén a Balatonra szeretnének utazni.


 
 
CC BY NC SA