Magyar startup juthat ki a Webit-re

A legjobbak közé kerülhet két magyar fiatal projektje Európa és Közel-Kelet legnagyobb digitális konferenciája, a Webit startup versenyében. Szavazásban jók szoktunk lenni, most egy hazai startupnak segíthetünk kijutni az isztambuli rendezvényre.

A Sportwavez-et, a csapatsportéletet megreformáló vállalkozást 503 jelentkezői közül választotta a digitális szakma legnagyobb szakembereit felsorakoztató nemzetközi zsűri a legjobb 49 közé. Az, hogy a magyarok részt vehetnek-e az EMEA régió legnagyobb digitális konferenciáján szervezett döntőn, a közönség online szavazatain múlik. A koncepciójukat a Webit shortlistre érdemesnek tartotta és a 31 csapat között még van esélyük bejutni a döntőbe a 3 meglévő szabad hely egyikét megszerezve. A közönségszavazás szerda 10 órától következő hét szerdáig tart (aug. 08. 10:00 – aug. 15. 16:00). Az első 3 projekt jut ki végül Isztambulba, ahol bemutatkozhat a nagyközönség előtt. Szavazatodat a http://webitexpo.com/en/webit/2012/startup.html/41 címen adhatod le.

„A küldetésünk, hogy digitális eszközökkel 21. századi alapokra emeljük az amatőr csapatsport támogatását. Mindezt úgy, hogy a hasznos alapfunkciók mellé behozzuk az egészbe a mai digitális világ alapvető mozgatórugójának tekintett játékosságot, valamint a valós eredményeken alapuló digitális elismerést, lehetővé téve ezzel a tehetségkutatás teljesen új alapokra helyezését” – így fogalmazza meg a Sporwavez küldetését Marosi Balázs és Hudecz Attila.

Amatőr futballistaként maguk is rendszeresen szembesülnek azokkal a napi teendőkkel, amelyek a csapatsportok menedzselésével járnak és azokkal a kiaknázatlan lehetőségekkel, amelyek nemcsak megkönnyíthetik a csapatsportot, de lehetőséget adnak annak fejlesztésére is. A sportwavez egy tematizált közösségi oldal, amely olyan csapatszervezési és csapatmenedzselési alapfunkciókra épít, melyek jelentősen csökkenthetik a tevékenységek koordinálására fordított időt, átláthatóbbá teszik a meccsek eredményeinek követését, valamint a helyszíni szervezést és az adminisztrációs feladatokat.

Marosi Balázs és Hudecz Attila az oldal megálmodóiként azt is célul tűzték ki, hogy megreformálják a tehetségkutatást és bevezessék a digitális tehetségkutatás fogalmát. A meccsek statisztikáit ugyanis adatbázisba mentik, így minden játékosnak egyéni statisztikái is vannak, amiket szűrhetővé tesznek. Így pl. világ szinten rá lehet szűrni a 10 éves, fiú kosárlabdázókra, és a világszintű ranglista alapján profi klubok megfigyelői a digitális térben követhetik a legjobb statisztikákkal rendelkező fiatalokat.

A játékosok és csapatok mellett nagyon fontos célcsoportuk a bajnokságok és azok szervezői. Bárhogyan is kezelik most a digitális jelenlétüket, az biztos, hogy pénzbe kerül (karbantartás, fejlesztések). A Sportwavez felületein bárki díjmentesen létrehozhat bajnokságot, így mindössze a tartalom szerkesztése a feladat. Ezzel megnyitják az utat a büdzsével nem rendelkező iskolai bajnokságok szervezői előtt, új perspektívát adnak azoknak a cégeknek, akik kupákat szerveznek, hisz nem kell költséges microsite-okat fejleszteniük.

A Sportwavez fejlesztő azt ígérik, hogy néhány hónapon belül már a nagyközönség számára is elérhető lesz a szolgáltatás, de jelenleg még csak egy bejelentkező oldal jelzi a jövő sportmenedzsereinek tevékenységét a sportwavez.com címen.


 
 
CC BY NC SA