A Budapesti Értéktőzsdén mutatkozik be a Blind Investment

Blind Investment néven új típusú startup-verseny-sorozat indul a Budapesti Értéktőzsdén a One Minute Kft. társszervezésében 2012. október 3-án, amely első alkalommal a női ötletgazdákat szólítja meg és helyezi reflektorfénybe.

A Blind Investment története Yuri Milner amerikai befektetőhöz köthető, aki 2011. januárjában $150,000-t kínált fel a Y-Combinator által kiválogatott és nevelt vállalatoknak – akkor szám szerint negyvennek –, egyszerű convertible note formában, feltételek nélkül. Mondhatni: a nagy-számok-törvénye alapján megvásárolta a jogot ebbe a 40 startup-ba, hogy a későbbiekben – társaival együtt – mindenképp a befektetők között lehessen egy újabb tőkebevonás esetén. $6 millió kockázat, ami egy nagyobb tőkebevonási körnél könnyedén megtérül. Mindemellett Yuri Milner mellé szívesebben társulnak más befektetők is, így a startup-oknak könnyebb lesz nagyobb köröket is megvalósítania.

A Blind Investment célja, hogy széles körben lehetővé tegye ötletgazdák számára, hogy több befektető bevonásával, induló tőkéhez jussanak elképzelésük megvalósításához. A nagy-számok-törvényét követve, nagyobb számú startup-ra fókuszál, hogy Yuri Milner-hez hasonlóan a következő tőkebevonási körben megfelelő pozíciót biztosítson támogatóinak.

A rendezvény első alkalommal a női ötletgazdákat szólítja meg. Azok a hölgyek, akik egyedi ötlettel rendelkeznek, és a kihívásokkal teli szűrőn keresztül bejutnak a döntőbe, október 3-án 2 perces prezentációval 2-2 millió Ft-os befektetésért szállnak versenybe. A szervezők a dinamikusan fejlődő magyar kockázati tőkepiac új irányát kívánják ezzel megalapozni, és hónapról-hónapra egy-egy speciális célközönség megszólítása révén szeretnénk felszínre hozni új ígéretes projekteket.

Regisztrálj, ismerd meg a pályázati feltételeket, majd töltsd fel projektedet! A rendezvényre jelentkezni a blindinvestment.hu oldalán keresztül lehet.


 
 
CC BY NC SA