SzegedTech: tech találkozók Szegeden

A Szeged Tech Meetup egy web technológiákat tömörítő, havi rendszerességű, szakmai találkozó. A SzegedTech rendezvénysorozat célja, hogy megjelenést biztosítson a web fejlesztéssel- és egyéb, IT témákkal kapcsolatos előadásoknak.

A dél-alföldi város biztosít találkozóhelyet informatikai szakembereinek, amelynek célja meghívott vendégek által bemutatni a technológia különböző oldalait. Szeretnék az alapítók, ha nem csak a budapesti ökoszisztéma létezne, hanem városukban is aktívabb közösségi élet alakulni ki.

"SzegedTechet vonzóvá és keresetté kívánjuk tenni a cégek, az egyetemisták és a téma iránt érdeklődők körében. Az előadásokra várjuk az érdeklődőket, az előadókat, valamint az ezen a területen tevékenykedő cégek jelentkezését is." - olvasható a rendezvény honlapján.

Van mire alapozniuk, hiszen a városban készült már mobiltelefon átjátszóállomások szoftver, háromdimenziós, az emberi testet térben ábrázoló megoldás is. De a városban található meg az első magyar Seedcamp nyertes startup, az Antavo is.

A Szegedi Tudományegyetem informatikus képzése is magas színvonalú, több kutatási projekt is zajlik, ahol elég kézzelfogható megoldásokon dolgoznak. Jelenleg éppen az okostelefonok más eszközök távirányítására képessé tételén dolgoznak.

A SzegedTech meetupjai ingyenesek, a résztvevők adományiból finanszírozzák magukat. További elérhetőségeik:


 
 
CC BY NC SA