Alap a jövőhöz: pályázat társadalmilag hasznos vállalkozásoknak

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és a Metropol induló vállalkozások részére hirdet közös pályázatot. Az elvárás nagy: a nyertes ötletnek legalább egy millió magyar életét kell jobbá tennie 2015-ig.

Alap a jövőhöz elnevezéssel hirdetett közös pályázatot induló vállalkozások részére a A Primus Capital Zrt. és a Metropol. Olyan, még csak ötletszinten vagy ténylegesen létező üzleti megoldásokat keresnek, amelyek a hazai vállalkozási keretek között megvalósíthatók, finanszírozhatók és tervezhetők, a technológia bizonyítottan működik, a piaci bevezetési folyamat elején jár, elindítása és működtetése pedig hazai és európai uniós forrásokból megvalósítható.

“Hiszünk abban, hogy Magyarországon mindennap nagyon sok ötlet születik baráti vagy családi körben arról, milyen vállalkozást lehetne elindítani, mivel lehetne saját és környezetük életminőségét javítani, de legtöbben nem tudják, hogyan induljanak neki” – véli Bruckner Zoltán, a Primus Capital igazgatója.

A nevezésnek nem feltétele a kidolgozott üzleti terv, elvárás viszont, hogy az ötletek, elképzelések látványos változásokat hozzanak a társadalom egy nagyobb szegmensének életében. Kiemelt cél ugyanakkor a helyi vagy hazai jellegzetességek (földrajzi elhelyezkedés, természeti adottságok, szokások, egészségügyi vagy gazdasági helyzet stb.) jelenlegi, konkrét lehetőségeinek kihasználása. A kezdeményezés része a társadalmi felelősségvállalás, ezért a pályázatokban szereplő elképzelések nem mehetnek bármely társadalmi réteg kárára.

Az ötleteket online, a www.alapajovohoz.hu weboldalon várják október 10-éig, ahol példák is találhatók olyan megoldásokra, amelyekhez hasonlók biztosan felkelthetik a zsűri érdeklődését (például: kerékpárhajtású sínautó egy régi vasútvonalon, netes orvosfoglalás, telekocsi-honlap), amely a legígéretesebbnek tartott ötlet gazdájának ítéli az egymillió forint készpénz és a kétmilliónyi vállalatépítési és prezentációs tanácsadási szolgáltatást.


 
 
CC BY NC SA