Startup Spotlight: a How to Web konferencia startup versenye

Összesen 20,000 dollár pénzdíj kerül kiosztásra idén a Bukarestben megrendezésre kerülő How to Web konferencia startup versenyén, a Startup Spotlight-on. Tavaly két magyar startup volt a legjobb tízben, a versenyt pedig az EasyLing nyerte meg.

A Bukarestben megrendezésre kerülő How to Web konferencia startup versenye idén már önálló programként, Startup Spotlight néven várja a nevezéseket. A programra olyan, korai fázisban lévő startupok jelentkezését várják Kelet-Közép-Európából, amelyek rendelkeznek működő prototípussal és nem szereztek 100,000 dollárnál több befektetést.

A versenybe bekerülő 32 startup egy négy napos intenzív programon vesz majd részt. Az első napon szakmai mentorok készítik fel a csapatokat, akik közül a legjobb 8-nak lehetősége lesz a konferencián prezentálni a közönség és a szakmai zsűri előtt. A versenyen összesen 20,000 dollár pénzdíj kerül kiosztásra.

A többi 24 résztvevőnek sem kell szomorkodnia, mivel a negyedik napon a csapatoknak lehetőségük lesz személyes megbeszéléseket folytatni az alábbi 12 inkubátor és magvető tőke program képviselőivel:

  1. blackbox (USA)
  2. Eleven (Bulgária)
  3. GammaRebels (Lengyelország)
  4. Geekcelerator (Románia)
  5. GrowLab (Kanada)
  6. HackFwd (Németország)
  7. LauncHUB (Bulgária)
  8. Mozilla WebFWD (USA)
  9. Rockstart (Hollandia)
  10. Seedcamp (Egyesült Királyság)
  11. Springboard (Egyesült Királyság)
  12. Startup Wise Guys (Észország)

További információk a programról illetve a jelentkezés feltételeiről a Startup Spotlight honlapján olvashatóak.


 
 
CC BY NC SA