A PortfoLion 1.5 millió eurót fektetetett a Replise-ba

A Portfolion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. 1,5 millió eurót fektetett a Replise Kft.-be. A vállalkozás a nemzetközi expanziót kívánja finanszírozni a friss forrással: a stratégiai cél, hogy Európa meghatározó online piaci szereplőjévé váljanak.

A Replise Kft. (korábbi nevén BrandMonitor) olyan saját fejlesztésű szoftverrel rendelkezik, amely a napjainkban egyre népszerűbbé váló közösségi médiát figyeli és elemzi az ügyfelek igényei szerint. A rendszer követi a fórumokon, blogokon, videómegosztó oldalakon, híroldalakon, twitteren, facebookon megjelenő, felhasználók által generált tartalmakat, párbeszédeket.

A 2010-ben elindított online szoftver egyediségét az egyes országokra és nyelvekre fókuszáló fejlesztési stratégia és a világon sok tekintetben egyedülálló kutatási, lekérdezési funkciók adják. A nemzetközi megoldásokkal szemben ez a rendszer lehetőséget biztosít az adott országban az interneten megjelenő majd összes fogyasztói vélemény, visszajelzés összegyűjtésére.

A két éves működés alatt, több mint 150, a fogyasztók által jól ismert márkának nyújtott és nyújt segítséget, napi, heti, havi szinten a szolgáltatás. A legnagyobb ügyfelek a telekommunikációs, szórakoztató elektronikai cégek közül kerülnek ki, de a partnerek között megjelennek a gyógyszergyártók, autómárkák, bankok, FMCG termékek gyártói, kis- és középvállalkozások és ügynökségek egyaránt.

2012 augusztusában Lengyelországban, Varsó központtal nyílt az első külföldi iroda és indult el a szolgáltatás. Az év végével a cél, belépés a német piacra, frankfurti operációval. A következő években további európai országok bevonása szerepel a tervek között. A cég központja és a szoftver fejlesztése a továbbiakban is Magyarországon marad.

A terjeszkedéssel párhuzamosan a cég és a szolgáltatás is nevet váltott. Az új név, Replise a social media monitoring ügyfélszolgálati trendjeire is utal, ahol az emberek panaszait, észrevételeit a vállalatok már a közösségi felületeken is megpróbálják kezelni. A Replise csapatának célja a következő öt évben meghatározó szereplővé, lehetőleg piacvezetővé válni az egyes piacokon és a teljes európai régióban.

A PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. befektetési portfólióját bővítve, immár 11 aktív befektetést kezel. Egymástól igen eltérő iparágakban működnek a cég partnerei, a biotechológiától a divatiparig. A PortfoLion a JEREMIE I. program (Új Magyarország Kockázati Tőke) keretében felállított és kezelt alapjával hazai, főleg induló és innovatív vállalkozások ígéretes fejlesztéseihez kíván forrásokat biztosítani.


 
 
CC BY NC SA