Kedden indul a 2012-es Colabs Startup School

November 13-18-ig kerül megrendezésre idén a Colabs Startup School, ami tavalyi élmények alapján úgy gondoljuk ez egy tökéletes alkalom, hogy bárki betekintést kapjon a startupok izgalmas világába. A programok külön-külön is látogathatók és egy részük nyitott külsős érdeklődők számára is.

Az első napra már több mint 300-an jelentkeztek, hogy megnézzék együtt a Startup Kids című filmet a BME-n. Kedden és szerdán a diákok ellátogathatnak a legjobb hazai startupok főhadiszállásaira (Prezi, Ustream, LogMeIn,...) végül a Startup Weekend során ismét sok izgalmas projektet indulhatnak el 54 óra alatt a Colabs-ben.

Ha van olyan fiatal ismerősöd, aki érdekelődik a technológia, design vagy üzlet iránt, bátran ajánld neki az eseményt, mert a tavalyi élmények alapján úgy gondoljuk ez egy tökéletes alkalom, hogy betekintést kapjon a startupok izgalmas világába.

The Startup Kids - a film

Az idei Startup School első napján egy lebilincselő vetítésre hívunk. A filmben fiatal amerikai és európai vállalkozók történeteit ismerheted meg, akik arról mesélnek, hogy hogyan indították be milliók által kedvelt cégeiket (pl.: Vimeo, Dropbox, Soundcloud, Foodspotting...) és hogyan váltak startup vállalkozóvá. A program diákok és külsős érdeklődők számára is nyitott. Ingyenes regisztráció és további infó.

A színfalak mögött

A külföldi sztorik után beviszünk titeket a legjobb hazai startup vállalkozások színfalai mögé. A látogatások során bepillantást kaphattok a cégek mindennapjaiba, megismerkedhettek a milliók által használt termékek alkotóival és fejlesztőivel, valamint látni fogjátok, hogy a különböző fázisban járó csapatok milyen módszerekkel dolgoznak.

  • Ustream: November 14., 11:00
  • Prezi: November 14., 13:00 (English)
  • TerraCycle + Colabs: November 14., 15:00
  • WebCam Laboratory: November 15., 11:30
  • Remagine: November 15., 13:30
  • LogMeIn: November 15., 15:30 (English)

A program csak diákok számára is nyitott. Előzetes regisztráció és további infó.

Startup Weekend

Az inspiráló első három nap után a hétvégén már ki is próbálhatod magad élesben. A Strartup Weekend egy 54 órás őrület, ahol a programozás, a design, az üzletfejlesztés és a marketing iránt érdeklődő részvevőkből frissen formálódott teamek részére kevesebb mint három nap áll rendelkezésére, hogy egy alapötletből kiindulva prototípusig, vagy akár egy működő termékig, szolgáltatásig jussanak el. Itt tényleg nincs lehetetlen! A program diákok és külsős érdeklődők számára is nyitott, diákoknak 50% kedvezmény jár a regisztrációs díjból. Regisztráció és további info.


 
 
CC BY NC SA