Szavazz Te is a Startup Weekend nyertes Sopreso-ra

A Startup Weekend Budapset-en legjobbnak bizonyult a Sopreso névre hallgató projekt, ezzel pedig bekerült a Global Startup Battle elődöntőjébe. Az 50 ezer dolláros nyeremény mellett a befektetők figyelmének felkeltéséért harcba szálló Sopreso oktatási környezetben, szakmai konferenciákon és belső meetingeken is hasznos lehet.

A Startup Weekend Budapest-en legjobbnak bizonyult Sopreso (Social Presentation Software) egy mobil alkalmazás, ami lehetővé teszi, hogy az előadó már a prezentáció közben adatokat kapjon arról, mi mennyire tetszik a hallgatóságnak. A Sopreso az iskolai és munkahelyi prezentációkban lehet nagy segítség - mind az előadónak, mind a hallgatóságnak -, mivel közelebb hozza a közönséget az előadóhoz.

“A közönségben felmerült kérdésekről már azelőtt kiderül, hogy mennyire értékesek, mielőtt feltennék azokat. Ráadásul az előadó arról is folyamatosan visszajelzést kap, hogy a hallgatóság mennyire élvezi vagy épp unja a prezentációt. A részvevők online csatlakoznak az előadáshoz egy honlapon keresztül, és ott folyamatosan kérdezhetnek írásban. Ezután like-olhatják, azaz lényegében értékelhetik egymás kérdéseit, amiből az előadó egy idő után pontosan látja, hogy melyek a legnépszerűbbek, legjobbak. Ezen felül a közönség szintén értékelheti az előadás egyes diáit, sőt, nem kell arra hagyatkoznia, hogy az előadó éppen melyik diát vetíti eléjük, kedvükre lépdelhetnek a diakockák között.” – mondta Alvégi Lőrinc, a projekt egyik gazdája.

A most zajló elődöntő a netes társadalmon múlik. Az Startup Weekend-ek után másfél perces videóban kell bemutatni az ötleteket, amelyek közül a Facebook-on a legtöbb szavazatot kapott videók alapján választják ki a döntőbe jutókat. A Sopreso videóját itt tekintheted meg.

A voksolás egy héten át tart, ráadásul 24 óránként, tehát nemcsak egyszer lehet szavazni a magyar innovációra. Szavazni a következő linken lehet, szavazatot nem a "like", hanem a "vote" gomb megnyomása ér: http://bit.ly/UV1hZ9


 
 
CC BY NC SA