A Brickflow bekerült a Start-up Chile programba

A csapat 40000 dollár befektetést, valamint hat hónapon át irodahasználatot és szakmai mentorálást kap a program keretében. A többszáz fős, a világ minden pontjáról érkező fiatal vállalkozókból álló társaság kiváló közeget biztosít majd a közös tanuláshoz és fejlődéshez.

Október 8-án zárult le a jelentkezési időszak a három éve aktív Start-up Chile program hatodik turnusára. A szervezők 1400 jelentkező csapat közül választották ki azt a 105 startup-ot, akik 40000 dollár befektetést, valamint hat hónapon át irodahasználatot és szakmai mentorálást kapnak majd a program keretében.

A Brickflow egy webes alkalmazás, aminek a segítségével multimédia történeteket hozhatunk létre és oszthatunk meg másokkal. Egy virtuális táblára bármilyen videó, fotó, zene, vagy szöveg szabadon felhelyezhető és mozgatható. Az elemeket egymás mellé helyezve egy összefüggő, azonnal lejátszható történet jön létre. Úgy érdemes elképzelni, mint egy Google Docs multimédia tartalmakhoz.

Az alapítók Borbély Mihály, Kökény Tamás, és Langmár Péter, akiknek már korábban sikerült 10000 dollár tőkét összegyűjteniük alkalmazásuk prototípusának fejlesztéséhez közösségi támogatással. Terveik szerint a program végére befejezik a fejlesztést és készen állnak majd további tőkebevonásra.

A chilei kormány három éve azzal az ambiciózus céllal indította útjára a Start-up Chile programot, hogy Santiagót Dél-Amerika legvonzóbb üzleti környezetévé változtassa induló technológiai vállalkozások számára. A program ezért befektetést biztosít anélkül, hogy tulajdonrészt kérne az induló vállalkozásokból. Cserébe a programban résztvevő csapatok szerepet vállalnak a helyi startup közösség építésében, inspirálják a helyi fiatal vállalkozókat és megosztják velük tapasztalataikat.


 
 
CC BY NC SA