Vállalkozói Inkubációs Program indul a H13-ban

A H13 egy közösségi intézmény, amelynek kiemelt funkciója, hogy vállalkozói inkubációs központként segítse a pályakezdő vállalkozókat. Az inkubációs programban való részvételre, valamint a munkaállomásokra szakmai koncepcióval és üzleti tervvel lehet pályázni.

2012 őszén Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ kezdte meg működését a Horánszky utca 13-ban a Józsefvárosban. A H13 névre keresztelt központ egy többfunkciós közösségi intézmény, az egyetemi városrészben megforduló fiatalok szabadidős és kulturális színtereként, valamint vállalkozói inkubátorházként működik.

A H13 kiemelt funkciója, hogy vállalkozásfejlesztési és vállalkozói inkubációs központként infrastruktúrával, szakmai programokkal, és üzleti mentorálással segítse a felsőoktatási intézmények hallgatóinak vállalkozóvá válását, valamint a pályakezdők öngondoskodását. A Központ saját mentor hálózatot működtet annak érdekében, hogy a beköltöző startup-okat minél szélesebb körben és hatékonyabban tudja kiszolgálni.

Az inkubációs program részeként kialakított munkaállomásokat 1+1 évig használhatják kedvezményes feltételekkel a résztvevők. Az inkubációs programban való részvételre, valamint a munkaállomásokra szakmai koncepcióval, üzleti tervvel lehet pályázni. A program a mentorált vállalkozások számára a szakmai támogatáson túl kapcsolatépítési lehetőséget is kínál.

A Központ inkubált vállalkozásai számára a Mikrohitel Program pályázaton – partnerség a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítvánnyal –, EU-s pályázati lehetőségeken, valamint kockázati tőkebefektetőkön keresztül biztosítunk forrásszerzési lehetőségeket.

További információk a pályázatról a H13 honlapján találhatóak.


 
 
CC BY NC SA