HiTechTest: élesben tesztelik a hazai startupokat

Február 13-án második alkalommal kerül megrendezésre a HiTechTest. A rendezvényen öt kiállító mutatja majd be fejlesztéseit. A kiállítók konkrét termékfejlesztési hipotézisekkel érkeznek, amelyeket potneciális célcsoportokon fognak tesztelni.

A Design Terminál ad otthont az új esztendő egymást kiegészítő évindító startup eseményeinek február 13-án 14:30-tól. A Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMKlaszter) második alkalommal rendezi meg a HiTechTest elnevezésű eseményét. A rendezvényen öt kiállító tesztelheti piaci bevezetés kapujában álló fejlesztését. A kiállítók konkrét termékfejlesztési hipotézisekkel érkeznek, amelyeket potneciális jövőbeli célcsoportokon, az informatikával és designnal foglalkozó egyetemi hallgatókon, az új technológia iránt különösképpen fogékony geekeken és középiskolás csoportokon fognak tesztelni.

A kiállítók között lesz a mobil- és webalapú szolgáltatások hatékonyságát mérő szemkamerás technológiájával a Meroving, emailfiók-rendező software-ével a MailMill, a vállalatok innovációs tevékenységét játékosan katalizáló Be-novative, az egzotikus szigetek felfedezéséhez jobb kezet nyújtó iLandGuide és a Koin költségkövető mobilalkalmazás.

"A tavalyi HiTechTest idején még úttörőnek számítottunk Magyarországon a lean startup elvek hangsúlyozásával. Azóta a nemzetközi trendek iránt nyitott startupok körében itthon is szinte mantrává vált a lean – viszont gyakran csak elméletben. A HiTechTest-tel egy olyan platform megteremtése a célunk, ahol gyakorlatban is alkalmazhatók ezek az elvek: egy tesztelésre szánt délutánt ajánlunk a kiállítóknak, ami kézzelfogható eredményeket is hozva szimbolizálja és demonstrálja a folyamatos tesztelés, a felpörgetett feedback loop-okra épülő termékfejlesztés hasznát. A rendezvényünk sikere egyszerre múlik a kiállítókon és a látogatókon. Izgalmas fejlesztések bemutatásával könnyebb a közönség idecsábítása, a véleményezésre, konstruktív kritikára nyitott érdeklődők sokasága pedig növeli az esemény hasznosságát a kiállítók számára. Örömmel mondhatom, hogy február 13-án kifejezetten izgalmas és innovatív megoldásokkal ismerkedhetnek majd meg a látogatók" – mondta el Málnay Barnabás, az MMKlaszter vezetője.

Értékes és releváns csoportokkal egészíti ki a HiTechTest közönségét a két társ-esemény, amelyeket szintén február 13-án délután rendeznek meg a Design Terminálban. Itt lesz az iCatapult globális indulását bejelentő rendezvénye, valamint az M2M, azaz a gépek közötti kommunikációt költséghatékony módon forradalmasító Arduino rejtelmeibe bevezető workshop a Stilblog szervezésében.


 
 
CC BY NC SA