Mobil startupokra fókuszál a Smartmobil 2013 konferencia

A szervezőknek nem kissebb tervük van, mint hogy feltegyék Budapestet a mobil technológiai világ és tőkepiac térképére. Budapestre hoznak kockázati tőke és accelerator csapatokat, hogy felvonultathassák előttük a legjobb mobilos projekteket.

Idén április 4-én kerül megrendezésre a Smartmobil konferencia a RaM Colosseumban. A rendezvény 3 év alatt az egyik legnagyobb szakmai és technológiai eseménnyé nőtte ki magát, a múlt évben már 800 látogatót fogadott. A szervezőknek 2013-ban nem kissebb tervük van, mint hogy feltegyék Budapestet a mobil technológiai világ és tőkepiac térképére. Idén a világ minden tájáról Budapestre hoznak kockázati tőke és accelerator csapatokat - pl. Almaz Capital, Startup Sauna, Hack Fwd - és felvonultatják előttük a legjobb mobilos projekteket. A régióban nem volt még ilyen kifejezetten mobil technológiára fókuszáló startup esemény.

A szervezők a programban is próbálnak új dolgokat összehozni. Elsőként a konferencián fog egy asztalhoz ülni a hazai technológiai piac 4 legmenőbb cégének alapítója: Balogh Péter (NNG), Anka Márton (LogMeIn), Halácsi Péter (Prezi), Fehér Gyula (Ustream). A nemzetközi előadások sem maradhatnak el, a termek tematikáit főként a startup, IT, ügynökségi, média, bank, biztosító, és egészségügyi piacok, valamint az állami szektor szereplőinek dolgozzák ki. Megpróbálnak majd egész konkrét esettanulmányokat, tapasztalatokat, továbbá iparágspecifikusan hasznos információkat bemutatni.

A témák a mobil aktuális területeit járják körbe: big data, social, hordható technológiák, közösségi média, egészségügy, e-kereskedelem, fmcg, b2b, játékfejlesztés, mobilweb, app bevezetés, Win 8, mobil biztonság, UX dizájn, responsive webes tervezés. Mivel alkalmazásfejlesztőkkel indult egykor a Smartmobil, nekik most mobilos fejlesztéssel, UX tervezéssel és kiemelten mobil biztonsági és mobil felügyeleti kérdésekkel foglalkozó előadásokkal készülnek.

Lesz Év Alkalmazása díj a Sanoma támogatásával, ötletpályázat a HVG-vel együttműködve, továbbá még néhány érdekes mini esemény. A szokásos módon "Early Bird" kedvezménnyel lehet most jegyet vásárolni, illetve a startupok jelentkezését is várják a versenyre.


 
 
CC BY NC SA