Innovációs versenyt hirdet a Telekom csoport

A Telekom csoport nemzetközi szinten keresi a legkiemelkedőbb ötleteket öt kategóriában: digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform, felhőalapú szolgáltatások. Az nyertes ötlet megvalósítását 500 ezer euróval támogatják.

Telekom Innovation Contest névvel nemzetközi innovációs versenyt hirdet a Telekom csoport, amelyre magyarországi jelentkezőket is várnak. A nyertes ötletből terméket fejlesztenek, a megvalósítást pedig 500 ezer euróval támogatja vállalatcsoport - közölte a Magyar Telekom. Ötleteket öt kategóriában várnak, ezek a digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform és felhőalapú szolgáltatások.

A pályázók személyesen mutathatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom Csoport szakértői az erre érdemesnek talált koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik.

Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500 ezer euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.

A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom, a verseny lebonyolításában partnerként közreműködik az EIT ICT Labs, a Designklub és a Schaltzeit.

Pályázni egyénileg és csapatban is lehet. Az ötleteket az innovációs versenyre március 31-ig lehet beadni a verseny honlapján keresztül, a telekom-innovation-contest.com címen.


 
 
CC BY NC SA