Hackathon-in-a-box: ötletverseny indul egyetemistáknak

A március 22-én induló új versenysorozat lehetőséget teremt arra, hogy a résztvevő egyetemisták találkozhassanak tapasztalt vállalkozókkal, üzleti mentorokkal, és együtt dolgozva ötleteiken belekóstoljanak az induló vállalkozások mindennapjaiba.

A Hackathon-in-a-box egy speciális üzleti ötletverseny a legtöbb helyszínen 2 napos időbeosztással működő minimum 50-60 indulót, versenyzőt megmozgató esemény. A szervezők mottója, hogy a tehetségeket legegyszerűbb ott keresni, ahol tanulnak. A rendezvénysorozat új ötleteket hoz felszínre, megmutatja a résztvevők – korábban esetleg rejtett – igazi erősségeit, közösséget épít, és demonstrálja az egyetem és a hallgatók kreativitását. A versenysorozatot 4 vidéki és 2 budapesti egyetemen rendezik meg.

A szervezők felkészítik a versenyzőket arra, hogy megértsék az üzleti gondolkodás alapjait, és a közös munka során, a tapasztalt mentorok segítségével akár üzletileg is értékes ötleteket hozzanak létre, majd azokat a verseny végén szakemberek előtt prezentálják. A versenyeken résztvevők megszerzett tudásukat az egyetemen és a privát életükben is kamatoztathatják.

A legjobbak nem csak tapasztalatokkal gazdagodnak, a kiemelkedő projektek a Founders Hive Hungary segítségével eljuthatnak a londoni Google Campus-on megrendezésre kerülő Founders Hive startup eseményére. A hat forduló legjobbja akár Amerikában is bemutatkozhat a Kairos Society jóvoltából, illetve a márciusi győztes legnagyobb hazai konferencián a Startup Underground döntőjében is prezentálhat.

A rendezvény sorozat március 22-23-án a Corvinus egyetemistáival indul Budapest egyik legújabb közösségi irodájában a TheHub.hu-ban. A verseny áprilisban a BME diákjait szólítja meg. 2013 tavaszán még Miskolcon és Szegeden versenyezhetnek az ötletgazdák, illetve ősszel pedig Debrecen és Győr ad helyet az izgalmas rendezvénynek. Júniusban a szervezők és a Nemzeti Innovációs Hivatal közös versenyére egy tucatnyi magyar egyetem diákjait és a hazai startup világ legjobbjait várják.

A Hackathon-in-a-Box új szereplő a hazai egyetemi kultúrában, amely nemzetközi mintái és alapjai, valamint a résztvevő szakemberek miatt kapcsolatot épít az egyetemisták és a startup ökoszisztéma minden más szereplője között úgy hazai, mint nemzetközi szinten, ezzel is növelve az eseménynek otthont adó intézmények nemzetközi hírét és versenyképességét.


 
 
CC BY NC SA