A hétvégén immár ötödik alkalommal indul a Startup Weekend Budapest

A hétvégén immár ötödök alkalommal kerül megrendezésre a Colabs által szervezett Budapest Startup Weekend. A hétvégi rendezvényen fiatalokból álló csapatoknak kell egy-egy elképzelést az ötlettől egészen termék vagy szolgáltatás prototípusáig megalkotniuk.

A Colabs Startup Center szervezésében ötödik alkalommal kerül megrendezésre a nagy sikerű Startup Weekend sorozat budapesti eseménye, melynek keretében több mint 50 innovatív és ambíciózus fejlesztő, designer, marketinges és vállalkozó jön össze egy hétvégére, hogy egymással új csapatokat alakítva jussanak el egy-egy ötlettől a termék vagy szolgáltatás beindításáig mindössze 54 óra alatt.

A versenyző csapatok közül a legnépszerűbb idén elnyeri a “The project that calls for a Carlsberg” díjat, amely az elismerés mellett 200.000 Ft pénzdíjazást is jelent.

Az évről évre 130 nagyvárosban megrendezésre kerülő eseményeken, eddig több mint 10 ezer fiatal mérte össze tudását és több mint 100.000 szakember vett részt a világszerte. Ráadásul, az eredmények is elképesztőek: a frissen alakult projektek 20%-a olyan jól sikerül, hogy a Startup Weekend után vállalkozásként képesek tovább élni.

A korábbi években olyan vállalatok nőtték ki magukat a hazai startup világból, mint Prezi.com vagy éppen a Ustream, melyek kis garázscégként indultak, de ma már több tíz millió felhasználóval rendelkeznek. Ehhez az élmezőnyhöz keresik most az új versenyzőket.


 
 
CC BY NC SA