Bemutatkoztak az IVSZ konferencia startup versenyének döntősei

A zsűri kiválasztotta az öt legígéretesebb pályázót az április 11-én megrendezésre kerülő IVSZ Startup Konferencia versenyére jelentkezők közül, akik el is kezdték a szakmai felkészülést, a Szövetség mentorainak és zsűritagjainak közreműködésével.

Bemutatkoztak az IVSZ Startup Konferencia versenyének döntősei. Az Easyling, ReSoNo, SmartVineyard, Vertilitag és Zivi indul a jövő héten megrendezésre kerülő Start-up konferencia keretein belül azon a nyilvános megmérettetésen, melynek tétje nem más, minthogy ki utazik májusban Berlinbe, a nemzetközi kockázati-tőkebefektetők előtti bemutatkozásra. Az IVSZ Start-up verseny fődíjára pályázó öt legígéretesebb cég elkezdte a szakmai felkészülést az április 11-i nyilvános bemutatkozásra, a Szövetség mentorainak és zsűritagjainak közreműködésével.

Easyling

Az Easyling bármely céges weboldal számára egyszerűvé és olcsóbbá teszi annak idegen nyelvű fordítását és előállítását. A fordítást anyanyelvű szakfordítók végzik figyelembe véve mind az oldal szerkezetét, mind pedig a célpiac keresési szokásait (SEO). A Megrendelő a fordítást nem Word/Excel-ben, hanem kész, működő weboldal formájában kapja vissza. Az ötletgazdák célja, hogy bármely weboldal számára 1 kattintással elérhetővé tegyék a külpiaci megjelenést.

ReSoNo

A ReSoNo eljárást és elrendezést kínál környezeti zaj valós idejű, forrásszelektív monitorozására és térképezésére. A fejlesztők célja egy olyan műszercsalád kifejlesztése, amely képes önállóan felismerni és beazonosítani az éppen mért és rögzített zaj-karakterisztika forrását, és azt a mért zajképhez hozzárendelni. Ezen kép és irány hozzárendelést mesterséges intelligencia alkalmazása teszi lehetővé. A prototípus első verziója már bemutatásra került az idei CeBIT-en.

SmartVineyard

A SmartVineyard egy olyan szőlőőr, melynek segítségével egészségesebb lesz a szőlő! A szőlészeti növénybetegség világszintű probléma. A költséges megelőző permetezés helyett a helyszíni időjárási paraméterek alapján célzott permetezés alkalmazható. A SmartVineyardTM projekt célja a vegyszerhasználat csökkentése a permetezés hatékonyságának növelése mellett. A rendszer dűlőszintű paramétereket vizsgál és algoritmusokon alapuló növényvédelmi előrejelzést ad. Megbízható, valósidejű és költséghatékony döntéstámogatási megoldást kínálva ezzel a gombabetegségek elleni védekezéshez.

Vertilitag

A Vertilitag egy eldobható, NFC képes bioszenzor a nők havi ciklusának monitorozására. Egy tapasz saját áramforrás és vezeték nélkül szolgáltat orvosi adatokat a felhasználóról. Az adatok kinyerése és feldolgozása közeltéri kommunikációra képes okostelefonnal történik. A felhasználói felület pedig egy naptár, melyben pontosan meghatározásra kerülnek azok a napok, amelyeken a fogantatás esélyei maximálisak, így a gyerekvállalás tudatosan vállalható vagy elkerülhető.

Zivi

A Zivi.hu egy dinamikusan növekvő telekocsi közösség Magyarországon, mely hamarosan indul a régió többi országaiban is. A Zivi célja, hogy a platform fejlesztésével a regionális közlekedés keresletét (utasok) és kínálatát (autósok és professzionális szolgáltatók) egy piactérre összesítse, és felhasználói egy helyen néhány kattintással kiválaszthassák a számukra legmegfelelőbb utazási módot.

Melyik ötletből lesz a következő sikeres vállalkozás? Geyere el a konferenciára és szavazatoddal segíts kiválasztani.


 
 
CC BY NC SA