Még egy hétig lehet jelentkezni BarCamp Budapest startup versenyére

Nemzetközi zsűri előtt bizonyíthatják rátermettségüket az idei BarCamp Budapest konferencia részeként megrendezésre kerülő Budapest Bank Startup Verseny döntősei. Az innovatív informatikai ötletekkel még nyolc napig lehet nevezhetnek a cégek és csapatok.

Május 2-án immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a BarCamp Budapest konferenciát, most az Akvárium Klubban. A konferencia a magyarországi web2-es alkalmazások legjelentősebb seregszemléje, emellett otthont ad a hazai start-up vállalkozások egyik legfontosabb megmérettetésének, a Budapest Bank Startup Versenynek is. Az innovatív ötletekkel 2013. április 18-ig lehet nevezni.

Az idei verseny minden szempontból meghozhatja a nemzetközi áttörést a pályázók számára: a kiválasztott hat döntősnek angolul kell bemutatnia elképzeléseit, a startup világ nagyágyúiból álló zsűri elnöke pedig Gil Penchina, a világ egyik legismertebb startup kockázati befektetője lesz. Az egyenesen San Francisco-ból érkező Penchina korábban az eBay alelnöke volt, emellett a LinkedIn, Yelp, PayPal és számtalan egyéb sikeres szolgáltatás köthető a nevéhez, évente közel félmillió dollárt fektet startup vállalkozásokba. A zsűri másik nemzetközileg is elismert tagja a bécsi Pioneers Festival gazdája Tim Röhrich. A bíráló bizottság tagjai lesznek még Szigeti Károly a Centrál Fund Zrt. befektetési igazgatója, Fehér Gyula a Ustream képviseletében és Szőke Márton befektető.

A döntőbe az előzsűri által kiválasztott legígéretesebb hat projekt kerülhet. Idén már nem kell komplett üzleti tervet benyújtani a startup ötlet mellékleteként, hanem elég a konferencia honlapján a jelentkezési ívet kitölteni. A hat döntősnek egyenként 10 perc áll majd rendelkezésére, hogy a zsűrit meggyőzze. A nyeremények között egy kétmillió forint értékű hirdetési csomag az Origótól, ugyanennyi a Sanomától, mentorálás Gil Penchinától, és Ustream Pro account egy évre.

Aki komolyan gondolkodik induló webes, mobilos vállalkozásáról, annak minden alkalmat meg kell ragadnia ahhoz, hogy startupja nevét és ötletét minél több ember fejébe belecsempéssze: jelentkezni itt lehet.

Érdemes átpörgetni a konferencia programját is. A nagyteremben főként üzleti és szakmai előadások lesznek. A kisteremben meg például Szily Laci és Szabó Zoli fog újra összetalálkozni a színpadon. De lesz szó analitikáról, SEO-ról és persze mobilról is.


 
 
CC BY NC SA