Appra magyar! néven alkalmazásfejlesztő versenyt indít az IVSZ

Hagyományteremtő szándékkal indít versenyt az IVSZ, amelynek keretében az elmúlt bő egy év legjobb magyar mobilalkalmazásait keresik. A verseny célja a legkiválóbb magyar fejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése.

Appra magyar! néven, hagyományteremtő szándékkal indít alkalmazásfejlesztő versenyt az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), Az Appra magyar! keretében a szervezők az elmúlt bő egy év legjobb magyar mobilalkalmazásait keresik. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fővédnökségével rendezett verseny célja a legkiválóbb magyar alkalmazásfejlesztői teljesítmények elismerése és a tudatos mobileszköz-használat terjesztése.

Az évente ismétlődő versenyen a szervezők élet/mód, közhasznú, játék, üzleti és oktatás kategóriában keresik az ország legjobb alkalmazásait. A jelentkezők idén november 8-ig nevezhetnek a 2012. július 1. után valamely alkalmazásboltban publikált fejlesztésükkel. A beérkezett pályamunkákat ötfős szakmai zsűri bírálja el, és a közönség is szavazhat a legjobb fejlesztésre. A kategóriagyőztesek és a Sanoma Media Budapest Zrt. közönségdíjat elnyerő applikáció fejlesztői 200,000 forint értékű ösztöndíjprogramban részesülnek, míg az Év Alkalmazása díj nyertese többek között Európa egyik legrangosabb ICT eseményeként számon tartott barcelonai Mobile World Congressre nyer kétfős kiutazási lehetőséget.

„Az informatikai piacot jelentősen átalakította az okostelefonok megjelenése. Míg egy évtizede mindenki arról beszélt mennyi számítógép felhasználó van, ma már ezen túlmenően legalább ilyen fontos, hogy 3,5 millió magyar felhasználó kezében van olyan okoskészülék, amelynek tudása meghaladja egy régebbi átlagos számítógép képességeit. Ezek körülbelül kétharmada csatlakozik mobilinternet hálózatra. Óriási tehát az ebben rejlő potenciál, amelyet tudatosan kell gondozni. Az IVSZ ezért indítja útjára az Appra magyar! kezdeményezést, amellyel közvetetten a Magyarországról irányuló szoftver export növekedését is szeretnénk elérni.” - mondta Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a sajtótájékoztatón.

Vályi-Nagy Vilmos infokommunikációért felelős államtitkár az Appra magyar! fővédnökeként a projektben rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet: „Az alkalmazásfejlesztés egy olyan speciális terület, amelyhez a magyar szakemberek nemzetközileg is elismert magas szintű tudására, kreativitásra és elhivatottságára egyaránt szükség van. Az Appra magyar! révén azt is bebizonyíthatjuk, hogy a hazai fejlesztői iparág a világ élmezőnyébe tartozik.”

A verseny pontos feltételei itt olvashatók, a felmerülő kérdésekre pedig az Appra magyar! hivatalos Facebook oldalán kaphatnak választ az érdeklődők.


 
 
CC BY NC SA