Brass Tacks: tréning program indul kelet-közép-európai startupoknak

Az EIT ICT Labs Budapest és a Mobilitás és Mulitmédia Klaszter tréning programot indít startupoknak. A pályázatra gyors növekedési kilátásokkal bíró vállalkozások jelentkezését várják a szervezők, amelyek még nincsenek túl az első befektetés bevonásán.

Brass Tacks néven regionális startup pályázatot hirdet az EIT ICT Labs Budapest és az MMKlaszter. A pályázók háromnapos budapesti tréningen vehetnek részt a Y Combinatort végzett Rob Fitzpatrick és prominens magyar vállalkozók és szakértők vezetésével. A workshop intenzív, gyakorlat-orientált, interaktív moduljaival az induló vállalkozások számára leghasznosabb ismeretekre és készségekre – többek között az üzleti modell építésre, a “lean” ihletésű ügyfélközpontú gondolkodásra, valamint a termékfejlesztést és a marketinget integráló “growth hacking” technikákra – összpontosít.

A pályázatra olyan gyors növekedési kilátásokkal bíró fiatal vállalkozások jelentkezését várják november 5-ig a szervezők, amelyek még nincsenek túl az első nagyobb befektetés bevonásán. A most induló magyar kezdeményezés az EIT ICT Labs-hez kapcsolódó innovációs programok és versenyek sorába illeszkedik, amelyek között megemlíthető a finn AppCampus és Startup Sauna, az olasz TechPeaks, valamint a német Deutsche Telekom Innovációs Verseny.

A program elnevezése – amely a „to get down to brass tacks” angol kifejezésre utal – azt hivatott hangsúlyozni, hogy a résztvevők a vállakozásindításhoz és -fejlesztéshez szükséges legközvetlenebbül hasznos, legalapvetőbb tudáshoz jutnak a program által. Az EIT ICT Labs Budapest és az MMKlaszter olyan tréning programra láttak igényt, amely a kelet-közép-európai régióból toboroz jelentkezőket azok köréből, akik a vállalkozásuk elindításának kezdeti fázisában járnak. A szervezők egyetemisták és egyetemi kutatók pályázataira is számítanak, spin-off projektekkel.

A program az Európai Unió informatikai és kommunikációtechnológiai tudásközössége, az EIT ICT Labs nemzetközi kapcsolatépítési programja keretében valósul meg. A program célja az informatikai tehetségek felkutatása, kutatók, tudósok és az üzleti szféra összekapcsolása azokban az EU-országokban, melyek nem vesznek részt közvetlenül az EIT ICT Labs tudásközpontok tevékenységében.

A regionális tájékoztatási program tevékenységei közé tartozik a diákok támogatása ösztöndíjakkal, az együttműködés informatikai innovációs központokkal és egyetemekkel, valamint a startup vállalkozások indításának előmozdítása. A programot a budapesti EIT ICT Labs társult csomópont vezeti és az olasz, német, svéd, valamint finn csomópontok közreműködnek a megvalósításban.


 
 
CC BY NC SA